Nowe produkty

Promocje

Marki Jest 74 marek

na stronę
Pokazuje 1 - 24 z 74 elementów
  • A.Gere

    W drzewie genealogicznym GERE możemy zidentyfikować winiarzy od 7 pokoleń; tylko u dziadka, a potem ojca, proces został przerwany. Attila Gere porzucił wyuczony zawód w 1991 r. I założył rodzinną firmę Gere, która jest dziś jedną z najbardziej znanych winiarni na Węgrzech. Celem jest przywrócenie uprawy winorośli i produkcji wina, która jest przekazywana z pokoleń potomkom, zgodnie ze starym wzorcem węgierskim. Przyjęli długie, pełne wyzwań, pracowite, szanujące tradycję, a jednocześnie innowacyjne, eksperymentalne podejście do stworzenia obecnej nazwy GERE. Rodzinna winnica ma własne wina, sprzedawane pod nazwą GERE. Na szczycie znajdują się nasze 3 najlepsze wina (Kopar, Solus, Attila). 

  • Abbotts & Delaunay

    Butikowa wytwórnia specjalizująca się w winach wysokiej jakości wina z Langwedocji. Właścicielem i zarazem Winemakerem jest - Laurent Delaunay, mający w swojej pracy zacięcie burgundzkie. W roku 2017 Decanter wybrał właśnie wino Delaunaya, jako najlepszą langwedocką czerwień - Minervois "Cumulo Nimbus" 2014.

  • Alta Alella

    Alta Alella jest rodzinnym projektem, rozpoczętym w 1991 roku przez przedsiębiorcę i enologa Josepa Marię Pujol-Busquetsa oraz jego żonę. Winnica znajduje się nieopodal Barcelony, w rolniczej części parku przyrodniczego Sierra de Marina. Posiadłość dzieli zaledwie 2 km od brzegu Morza Śródziemnego. Produkuje się tu spokojne wina z lokalnych szczepów oraz najwyższej klasy Cavy. Cała produkcja oparta jest na certyfikowanym rolnictwie ekologicznym, a spora część produkowanych tu win, to wina naturalne.

  • Andeluna

    Andeluna to duża i nowoczesna wytwórnia położona w dolinie Uco, w argentyńskim regionie winiarskim Mendoza. Jest to wyjątkowe miejsce dla uprawy wysokiej jakości win. Wyróżnia je położenie u stóp Andów na wysokości 900 – 1300 m.n.p.m., duża liczba słonecznych dni oraz wysokie dzienne amplitudy temperatury. Robi się tu dobrze zbudowane, duże wina z klasycznych szczepów, takich jak Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot i Chardonnay.

  • Badet Clement

    Badet Clement, założona w 1995 roku przez Laurenta i Catherine Delaunay, dwoje winiarzy pochodzenia burgundzkiego, specjalizuje się w produkcji i marketingu win markowych. Z siedzibą w Nuits-Saint-Georges w Burgundii, firma zarządza produkcją w różnych lokalizacjach, głównie w Langwedocji, Burgundii, a także w Dolinie Rodanu i Prowansji. Misją firmy jest oferowanie win dostosowanych do rynków międzynarodowych, które zapewniają konsumentom wrażenia przekraczające ich oczekiwania. 

  • Balassa

    Istvan Balassa prowadzi w Tokaju butikową winnicę, w której produkuje jedne z najznakomitszych win w regionie. Przeszedł on długą drogę od początkującego winiarza do jednej z najważniejszych postaci tokajskiego winiarstwa. Z jednej strony wiedza, pasja i doświadczenie Istvana, z drugiej wybór najlepszych, zróżnicowanych terroir i korzystanie wyłącznie z najwyższej jakości owoców sprawiły, że poziom win Balassa został doceniony wśród miłośników węgierskiego wina. Posiada on ponad 8 hektarów upraw w 10 różnych siedliskach położonych w czterech tokajskich miejscowościach. Do najbardziej znanych należą Nyulaszo, Betsek i Szent Tamas.

  • Barta Pince

    Producent wina – Karol Barta dokłada wszelkich starań, aby zachować właściwości gleby dla przyszłych pokoleń, dlatego stara się uprawiać winnice maksymalnie ekologicznie. Jego filozofia uprawy wina brzmi: interweniować w jak najmniejszym stopniu, zachować maksymalną czystość i używać metod organicznych do tworzenia win. Winnica posiada 10 hektarów uprawy, w tym nasadzenia na wysokości 320 m. n. p. m, na najwyższych partiach Öreg Király dűlő (Winnicy Starego Króla), gdzie winorośl uprawiano już w XIII wieku i które uchodzą za jedne z najlepszych w Tokaju. Winnica jest także oficjalnym dostawcą wina dla rządu Węgier.

  • Bencze Birtok

    Bencze to wyznający biodynamiczną filozofię producent z węgierskiego Badascony. Warto zaznaczyć, że właściciel winnicy - Istvan to właściciel i enolog w jednej osobie, wiedzę i doświadczenie zdobywał we Włoszech. Swoją uwagę skupia na niemieckich odmianach Rieslinga oraz na Pinot Noir. Region Badascony, zaraz po tokajskim, jest najsłynniejszy i najpiękniejszy na Węgrzech. Rozciąga się nad jeziorem Balaton w otoczeniu wulkanicznej góry, która ma kształt ściętego stożka. Stoki góry Badacsony pokryte są przez soczystą zieleń winnic, przeplataną bielą zabudowań. Same wina to absolutny top. Region zasłynął z Olaszrizlinga, który jest tutaj wyśmienity.

  • Bodegas Mocen

    Bodegas Mocén to rodzinna winnica znajdująca się w miejscowości Rueda, na obszarze regionu Castilla y León. Winnica położona na wysokości 750m n.p.m, wystawiona jest na działanie ekstremalnego, kontynentalnego klimatu. Te trudne warunki pomagają trenować winorośl w ciągłej walce o przetrwanie. Wynikową tych czynników są winogrona dobrze skoncentrowane w cukry, które pozwalają tworzyć wina o wysokiej intensywności aromatycznej.

  • Bodvin

    Średniej wielkości producent z tokajskiej miejscowości Mád posiadający własne tereny w winnicach Király i Veres. Produkuje Furmint na 70% swojej powierzchni, Hárslevelű na 25% i Sargamuskotaly na 5%. Posiada najnowocześniejszą przestrzeń do przetwarzania, fermentacji i przechowywania. Stosuje ograniczenia wydajności we wszystkich obszarach zgodnie z przepisami koła Mádi, stowarzyszenia regulującego poziom produkowanych tu win.

  • Bolyki Pince

    Bolyki Pinceszet to wyjątkowa winnica zlokalizowana pomiędzy wysokimi skałami w północno-wschodniej części Egeru. Właścicielem jest Jani Bolyki, winiarz, DJ i showman, który na terenie posiadłości organizuje festiwale muzyczne. Wina skosztować można w wykutej w wielkiej skale sali degustacyjnej. Charakter miejsca dodatkowo podkreślają surrealistyczne etykiety win. 

  • Boujong Weingut

    Jest to rodzinna winnica, w której produkcją win zajmuje się już czwarte pokolenie Boujongów. 14 hektarów winorośli uprawiane jest w środkowej części doliny Mozeli, w gminie Brauneberg – jednej z najlepszych lokalizacji dla Rieslinga na świecie. Ciepła gleba łupkowa w stromych winnicach, a także w winnicach dolinnych, przyczynia się do wyjątkowego smaku i jakości tutejszych win.

  • Budahazy

    Budahazy - butikowy producent z prężnie rozwijającego się Mad w Tokaju. Zaledwie 1,75 ha, na które składa się 5 doskonale położonych parcel na słynnym wzgórzu Szent Tamas. Trzy typy win, każde szczególne, o innej kwiatowej etykiecie, łączna produkcja nie przewyższa… 6000 butelek. Oddają one jakość doskonałego terroir oraz kunszt utalentowanego enologa – Akosa Sokolai.

  • Budahazy Fekete Kuria

    Budaházy Fekete Kuria (nie mylić z Budaházy) = Budahazy Czarny Dwór.

    Obserwujemy tego winiarza od 2012 roku. Słowo „postęp” pasuje tu idealnie. Pierwszą jaskółkę stanowił smaczny Sárga Muskotály Dry 2012, po nim pojawił się świetny Furmint 2013, a za nim kolejne, udane roczniki Hárslevelű.

  • Casabella

    Casabella znajduje się w samym sercu starożytnego "kraju wina" i stanowi element ciągłości między tradycją a innowacją. Jest to mało w Polsce znana apelacja Colli Piacentini w regionie Emilia-Romagna. Uprawia się tu głównie lokalne odmiany winorośli takie jak czerwone Bonarda, Barbera czy Croatina i biała Malvasia lub Lambrusco. Obecnie wysoka jakość, dynamiczny i szybki rozwój sprawiły, że wina Casabella zdobywają liczne nagrody na arenie międzynarodowej. 

  • CGM Vins

    W 1997r. Maison CGM VINS został stworzony przez Jérôme & Stéphane COUREAU i ich współpracowników. CGM Vins oferuje szeroki wybór win pochodzących ze wszystkich najlepszych regionów Bordeaux - od małych zamków indywidualnych plantatorów po Grands Grus Classés. CGM VINS specjalizuje się w dystrybucji win Bordeaux.

  • Claudio Alario

    Claudio Alario - właściciel małej rodzinnej firmy produkującej wino z historią sięgającą roku 1900. Ich winnice położone w trzech małych miejscowościach w malowniczej apelacji Langhe liczą od 20 do 50 lat. Proponują wszystko to, co wina z Piemontu mają najlepszego do zaoferowania. Wino robi się tu z Dolcetto, Nebbiolo i Barbery, a na najwyższą uwagę zasługuje tutejsze Barolo.

  • Cousino Macul

    Założona w 1856 roku Cousiño-Macul jest jedyną XIX-wieczną winnicą w Chile, która pozostaje w rękach pierwotnej rodziny założycieli. Wszystkie wina są uprawiane, winifikowane i butelkowane w posiadłości. Po siedmiu pokoleniach i ponad 150 latach misja Cousiño-Macul wyraźnie się rozjaśnia - produkować światowej klasy wina, które bez wątpienia są chilijskie i mają charakterystyczny sznyt doliny Maipo. 

  • Delavenne Pere&Fils

    Jesteśmy producentami szampana, którzy wytwarzają i sprzedają szampana wyłącznie z własnych winogron. Można takich producentów rozpoznać po wzmiance RM na etykiecie. Taka klasyfikacja, świadcząca o naszej niezależności, pozwala nam kontrolować każdy etap produkcji, a także jakość naszych szampanów: posiadamy ziemię, na której sami pracujemy, zbieramy winogrona tylko z naszych winnic i wyciskamy je na terenie posiadłości, w naszej własnej prasie rodzinnej, proces winifikacji odbywa się w naszych własnych piwnicach, sprzedajemy bezpośrednio nasze szampany i Bouzy Rouge.

    Z przyjemnością prezentujemy naszą rodzinną posiadłość, klasyfikowaną jako Grand Cru - nasza wiedza przekazywana jest z pokolenia na pokolenie, zawsze w zgodzie z tradycjami regionu Szampanii i wartościami naszego rodzinnego majątku. Naszym celem jest produkcja wysokiej jakości szampana, który rok po roku zdobędzie Wasze serce.

  • Disznoko

    Disznókő to jedna z największych i najsłynniejszych posiadłości winiarskich w Tokaju. Winiarnia, której nazwa oznacza Świńską skałę, znajduje się w Mezőzombor i składa się z jednej, wielkiej parceli, położonej w kilku świetnych stanowiskach. Zajmuje powierzchnię 150 ha, z czego 104 ha stanowią nasadzenia winorośli: Furminta (60%), Háslevelű (30%), Zéta (9%) oraz Sárgamuskotály (1%).

  • Domaine de la Motte

    Domaine de la Motte to rodzinna wytwórnia przekazywana od ojca do syna od 1950 r. Historyczne winorośle wznoszą się wokół miejscowości Beine w pobliżu Chablis w Burgundii w subregionie Yonne. Posiadłość obejmuje 30 hektarów winorośli w apelacjach: Petit Chablis, Chablis, Chablis 1er Cru Vau-Ligneau, Chablis 1er Cru Beauroy. Te winorośle znajdują się na glebie portlandien i kimmeridgien, gdzie wyjątkowy terroir daje winogronom okazję do indywidualności. Roczna produkcja Domaine to około 250 000 butelek, które są eksportowane na cały świat.

  • Domaine de Lambisque

    Winnica została przejęta przez głowę rodziny Lambilly w 1940 roku, a następnie przekazana została jego wnukom z rodziny Mathieu de Vienne. Dziś Domaine jest zarządzana przez Claire i jej męża, Philippe d'Autume, byłego oficera marynarki wojennej, który przekwalifikował się do pracy w uprawie winorośli. Kiedy para zdecydowała się przejąć zarządzanie Domaine, zwróciła się do odległych krewnych, Catherine i Laurent Delaunay, o radę i pomoc. Od tego czasu obie pary ściśle ze sobą współpracują.

  • Domaine Huguenot

    Rodzinna winnica, której tradycja produkcji wina sięga 10 pokoleń wstecz. Swoją historię w Marsannay i pracę z winoroślą zaczęto tu od 1789 roku. Obecnie domeną zarządza Philippe. Jego ojciec Jean-Louis powiększył posiadłość z pięciu do dwudziestu dwóch hektarów (dwanaście w Marsannay, sześć w Fixin i cztery w Gevrey), zanim przekazał wodze. Philippe podjął odważny krok polegający na objęciu wszystkich dwudziestu dwóch hektarów produkcją ekologiczną (konwersja została zakończona w 2010r.).

  • Eraldo Viberti

    Skromny, starszy zarówno wiekiem jak i stażem Piemontczyk, z którym podczas rozmowy ma się wrażenie, że zamiast krwi w jego żyłach płynie Nebbiolo. Doskonale zna swój zawód - od Ponad 30 lat tworzy autorskie wina, będąc wielkim producentem win w wiosce Santa Maria. W swojej winnicy produkuje to, z czego słynie Piemont – Dolcetto, Nebbiolo, Barberę oraz oczywiście Barolo. Od 2018 roku winnica szczyci się certyfikatem uprawy ekologicznej.

Pokazuje 1 - 24 z 74 elementów