Nowe produkty

Marki Jest 68 marek

na stronę
Pokazuje 1 - 24 z 68 elementów
  • Abbotts & Delaunay

    Butikowa wytwórnia specjalizująca się w winach wysokiej jakości wina z Langwedocji. Właścicielem i zarazem Winemakerem jest - Laurent Delaunay, mający w swojej pracy zacięcie burgundzkie. W roku 2017 Decanter wybrał właśnie wino Delaunaya, jako najlepszą langwedocką czerwień - Minervois "Cumulo Nimbus" 2014.

  • Alta Alella

    Alta Alella jest rodzinnym projektem, rozpoczętym w 1991 roku przez przedsiębiorcę i enologa Josepa Marię Pujol-Busquetsa oraz jego żonę. Winnica znajduje się nieopodal Barcelony, w rolniczej części parku przyrodniczego Sierra de Marina. Posiadłość dzieli zaledwie 2 km od brzegu Morza Śródziemnego. Produkuje się tu spokojne wina z lokalnych szczepów oraz najwyższej klasy Cavy. Cała produkcja oparta jest na certyfikowanym rolnictwie ekologicznym, a spora część produkowanych tu win, to wina naturalne.

  • Andeluna

    Andeluna to duża i nowoczesna wytwórnia położona w dolinie Uco, w argentyńskim regionie winiarskim Mendoza. Jest to wyjątkowe miejsce dla uprawy wysokiej jakości win. Wyróżnia je położenie u stóp Andów na wysokości 900 – 1300 m.n.p.m., duża liczba słonecznych dni oraz wysokie dzienne amplitudy temperatury. Robi się tu dobrze zbudowane, duże wina z klasycznych szczepów, takich jak Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot i Chardonnay.

  • Badet Clement

    Badet Clement, założona w 1995 roku przez Laurenta i Catherine Delaunay, dwoje winiarzy pochodzenia burgundzkiego, specjalizuje się w produkcji i marketingu win markowych. Z siedzibą w Nuits-Saint-Georges w Burgundii, firma zarządza produkcją w różnych lokalizacjach, głównie w Langwedocji, Burgundii, a także w Dolinie Rodanu i Prowansji. Misją firmy jest oferowanie win dostosowanych do rynków międzynarodowych, które zapewniają konsumentom wrażenia przekraczające ich oczekiwania. 

  • Barta Pince

    Producent wina – Karol Barta dokłada wszelkich starań, aby zachować właściwości gleby dla przyszłych pokoleń, dlatego stara się uprawiać winnice maksymalnie ekologicznie. Jego filozofia uprawy wina brzmi: interweniować w jak najmniejszym stopniu, zachować maksymalną czystość i używać metod organicznych do tworzenia win. Winnica posiada 10 hektarów uprawy, w tym nasadzenia na wysokości 320 m. n. p. m, na najwyższych partiach Öreg Király dűlő (Winnicy Starego Króla), gdzie winorośl uprawiano już w XIII wieku i które uchodzą za jedne z najlepszych w Tokaju. Winnica jest także oficjalnym dostawcą wina dla rządu Węgier.

  • Bencze Birtok

    Bencze to wyznający biodynamiczną filozofię producent z węgierskiego Badascony. Warto zaznaczyć, że właściciel winnicy - Istvan to właściciel i enolog w jednej osobie, wiedzę i doświadczenie zdobywał we Włoszech. Swoją uwagę skupia na niemieckich odmianach Rieslinga oraz na Pinot Noir. Region Badascony, zaraz po tokajskim, jest najsłynniejszy i najpiękniejszy na Węgrzech. Rozciąga się nad jeziorem Balaton w otoczeniu wulkanicznej góry, która ma kształt ściętego stożka. Stoki góry Badacsony pokryte są przez soczystą zieleń winnic, przeplataną bielą zabudowań. Same wina to absolutny top. Region zasłynął z Olaszrizlinga, który jest tutaj wyśmienity.

  • Bodegas Mocen

    Bodegas Mocén to rodzinna winnica znajdująca się w miejscowości Rueda, na obszarze regionu Castilla y León. Winnica położona na wysokości 750m n.p.m, wystawiona jest na działanie ekstremalnego, kontynentalnego klimatu. Te trudne warunki pomagają trenować winorośl w ciągłej walce o przetrwanie. Wynikową tych czynników są winogrona dobrze skoncentrowane w cukry, które pozwalają tworzyć wina o wysokiej intensywności aromatycznej.

  • Bodvin

    Średniej wielkości producent z tokajskiej miejscowości Mád posiadający własne tereny w winnicach Király i Veres. Produkuje Furmint na 70% swojej powierzchni, Hárslevelű na 25% i Sargamuskotaly na 5%. Posiada najnowocześniejszą przestrzeń do przetwarzania, fermentacji i przechowywania. Stosuje ograniczenia wydajności we wszystkich obszarach zgodnie z przepisami koła Mádi, stowarzyszenia regulującego poziom produkowanych tu win.

  • Bolyki Pince

    Bolyki Pinceszet to wyjątkowa winnica zlokalizowana pomiędzy wysokimi skałami w północno-wschodniej części Egeru. Właścicielem jest Jani Bolyki, winiarz, DJ i showman, który na terenie posiadłości organizuje festiwale muzyczne. Wina skosztować można w wykutej w wielkiej skale sali degustacyjnej. Charakter miejsca dodatkowo podkreślają surrealistyczne etykiety win. 

  • Boujong

    Jest to rodzinna winnica, w której produkcją win zajmuje się już czwarte pokolenie Boujongów. 14 hektarów winorośli uprawiane jest w środkowej części doliny Mozeli, w gminie Brauneberg – jednej z najlepszych lokalizacji dla Rieslinga na świecie. Ciepła gleba łupkowa w stromych winnicach, a także w winnicach dolinnych, przyczynia się do wyjątkowego smaku i jakości tutejszych win.

  • Budahazy

    Budahazy - butikowy producent z prężnie rozwijającego się Mad w Tokaju. Zaledwie 1,75 ha, na które składa się 5 doskonale położonych parcel na słynnym wzgórzu Szent Tamas. Trzy typy win, każde szczególne, o innej kwiatowej etykiecie, łączna produkcja nie przewyższa… 6000 butelek. Oddają one jakość doskonałego terroir oraz kunszt utalentowanego enologa – Akosa Sokolai.

  • Budahazy Fekete Kuria

    Budaházy Fekete Kuria (nie mylić z Budaházy) = Budahazy Czarny Dwór.

    Obserwujemy tego winiarza od 2012 roku. Słowo „postęp” pasuje tu idealnie. Pierwszą jaskółkę stanowił smaczny Sárga Muskotály Dry 2012, po nim pojawił się świetny Furmint 2013, a za nim kolejne, udane roczniki Hárslevelű.

  • Cantina Rizzi

    Winnica Rizzi powstała w 1974r, w XIX w. majątku rodziny, dzięki Ernesto Dellapiana. Dorastając w umiłowaniu do ziemi i winnic, Ernesto postanowił w 1973r. opuścić miasto, aby realizować swoją największą pasję: wino. Nazwa winnicy Rizzi nawiązuje do nazwy wzgórza na którym stoi wiejski dom znajdujący się w centrum posiadłości. Przez lata Ernesto był zaangażowany w ciągłą rozbudowę i udoskonalanie wytwórni win, czyniąc ją, dzięki 35 hektarom, jedną z najważniejszych i najbardziej fascynujących miejsc w regionie Barbaresco. Od 2004r., wraz z wejściem do piwnicy Jole i Enrico, dzieci Ernesto, udoskonalono także aspekty związane z marketingiem i sprzedażą tworząc jedną z najciekawszych winiarni Piemontu.

  • Cantina Roeno

    "Roeno" jest skrótem od Ro dla założyciela Rolando Fugatti i greckiego słowa "Enos". Rolando Fugatti i jego żona Giuliana założyli winnicę 50 lat temu. Obecnie produkcją zarządzają ich dzieci - Roberta, Cristina i Giuseppe tworząc wysmakowane wina u podstaw wschodnich zboczy jez. Garda w regionie Val d'Adige.

  • Cantina San Osvaldo

    Cantina San Osvaldo znajduje się regionie Wenecja Euganejska w apelacji DOC Lison Pramaggiore. Początki winnicy sięgają lat 30. XX wieku. Drugie życie zyskała po przejęciu przez rodzinę Serena w 2004 roku. San Osvaldo żyje teraz drugą młodością, opowiadając o terytorium i jego wartościach poprzez historię miłości i poświęcenia swoim winom.

  • Casabella

    Casabella znajduje się w samym sercu starożytnego "kraju wina" i stanowi element ciągłości między tradycją a innowacją. Jest to mało w Polsce znana apelacja Colli Piacentini w regionie Emilia-Romagna. Uprawia się tu głównie lokalne odmiany winorośli takie jak czerwone Bonarda, Barbera czy Croatina i biała Malvasia lub Lambrusco. Obecnie wysoka jakość, dynamiczny i szybki rozwój sprawiły, że wina Casabella zdobywają liczne nagrody na arenie międzynarodowej. 

  • CGM Vins

    W 1997r. Maison CGM VINS został stworzony przez Jérôme & Stéphane COUREAU i ich współpracowników. CGM Vins oferuje szeroki wybór win pochodzących ze wszystkich najlepszych regionów Bordeaux - od małych zamków indywidualnych plantatorów po Grands Grus Classés. CGM VINS specjalizuje się w dystrybucji win Bordeaux.

  • Chodorowa

    Położona w sercu Ziemi Sądeckiej, pośród wzniesień Pogórza Rożnowskiego, na Szlaku Architektury Drewnianej. Winnica powraca do staropolskiej tradycji winiarskiej, tworząc wina najwyższej jakości i wyjątkowej świeżości. W Winnicy Chodorowa dba się o najwyższą jakość win. Powstają one ze szczepów Rondo, Regent, Jutrzenka, Solaris, Hibernal, Johanniter, Bianca, Muscat, Seyval Blanc, a wszystkie grona zbierane są ręcznie.

  • Claudio Alario

    Claudio Alario - właściciel małej rodzinnej firmy produkującej wino z historią sięgającą roku 1900. Ich winnice położone w trzech małych miejscowościach w malowniczej apelacji Langhe liczą od 20 do 50 lat. Proponują wszystko to, co wina z Piemontu mają najlepszego do zaoferowania. Wino robi się tu z Dolcetto, Nebbiolo i Barbery, a na najwyższą uwagę zasługuje tutejsze Barolo.

  • Cousino Macul

    Założona w 1856 roku Cousiño-Macul jest jedyną XIX-wieczną winnicą w Chile, która pozostaje w rękach pierwotnej rodziny założycieli. Wszystkie wina są uprawiane, winifikowane i butelkowane w posiadłości. Po siedmiu pokoleniach i ponad 150 latach misja Cousiño-Macul wyraźnie się rozjaśnia - produkować światowej klasy wina, które bez wątpienia są chilijskie i mają charakterystyczny sznyt doliny Maipo. 

  • Domaine de la Motte

    Domaine de la Motte to rodzinna wytwórnia przekazywana od ojca do syna od 1950 r. Historyczne winorośle wznoszą się wokół miejscowości Beine w pobliżu Chablis w Burgundii w subregionie Yonne. Posiadłość obejmuje 30 hektarów winorośli w apelacjach: Petit Chablis, Chablis, Chablis 1er Cru Vau-Ligneau, Chablis 1er Cru Beauroy. Te winorośle znajdują się na glebie portlandien i kimmeridgien, gdzie wyjątkowy terroir daje winogronom okazję do indywidualności. Roczna produkcja Domaine to około 250 000 butelek, które są eksportowane na cały świat.

  • Domaine de Lambisque

    Winnica została przejęta przez głowę rodziny Lambilly w 1940 roku, a następnie przekazana została jego wnukom z rodziny Mathieu de Vienne. Dziś Domaine jest zarządzana przez Claire i jej męża, Philippe d'Autume, byłego oficera marynarki wojennej, który przekwalifikował się do pracy w uprawie winorośli. Kiedy para zdecydowała się przejąć zarządzanie Domaine, zwróciła się do odległych krewnych, Catherine i Laurent Delaunay, o radę i pomoc. Od tego czasu obie pary ściśle ze sobą współpracują.

  • Domaine de Rochebin

    Domaine de Rochebin została założona w 1921r. natomiast od 1972r. zajmuje się wyłącznie uprawą winorośli. Winiarnia położona jest na ponad 50 hektarach w samym sercu Mâconnais w Azé. Mickaël Marillier wraz z ojcem Jean-Pierre'em i Laurentem Chardignym wspólnie zarządzają majątkiem. Trzej mężczyźni podzielają tę samą filozofię i pracują według tej samej myśli. Zasady zrównoważonego rolnictwa były dla nich najważniejsze w przeszłości i są także obecenie.

  • Domaine Huguenot

    Rodzinna winnica, której tradycja produkcji wina sięga 10 pokoleń wstecz. Swoją historię w Marsannay i pracę z winoroślą zaczęto tu od 1789 roku. Obecnie domeną zarządza Philippe. Jego ojciec Jean-Louis powiększył posiadłość z pięciu do dwudziestu dwóch hektarów (dwanaście w Marsannay, sześć w Fixin i cztery w Gevrey), zanim przekazał wodze. Philippe podjął odważny krok polegający na objęciu wszystkich dwudziestu dwóch hektarów produkcją ekologiczną (konwersja została zakończona w 2010r.).

Pokazuje 1 - 24 z 68 elementów