Nowe produkty

Marki Jest 104 marek

na stronę
Pokazuje 1 - 24 z 104 elementów
  • A.Gere

    W drzewie genealogicznym GERE możemy zidentyfikować winiarzy od 7 pokoleń; tylko u dziadka, a potem ojca, proces został przerwany. Attila Gere porzucił wyuczony zawód w 1991 r. I założył rodzinną firmę Gere, która jest dziś jedną z najbardziej znanych winiarni na Węgrzech. Celem jest przywrócenie uprawy winorośli i produkcji wina, która jest przekazywana z pokoleń potomkom, zgodnie ze starym wzorcem węgierskim. Przyjęli długie, pełne wyzwań, pracowite, szanujące tradycję, a jednocześnie innowacyjne, eksperymentalne podejście do stworzenia obecnej nazwy GERE. Rodzinna winnica ma własne wina, sprzedawane pod nazwą GERE. Na szczycie znajdują się nasze 3 najlepsze wina (Kopar, Solus, Attila). 

  • Abbotts & Delaunay

    Butikowa wytwórnia specjalizująca się w winach wysokiej jakości wina z Langwedocji. Właścicielem i zarazem Winemakerem jest - Laurent Delaunay, mający w swojej pracy zacięcie burgundzkie. W roku 2017 Decanter wybrał właśnie wino Delaunaya, jako najlepszą langwedocką czerwień - Minervois "Cumulo Nimbus" 2014.

  • Alta Alella - Organic/BIO

    Alta Alella jest rodzinnym projektem, rozpoczętym w 1991 roku przez przedsiębiorcę i enologa Josepa Marię Pujol-Busquetsa oraz jego żonę. Winnica znajduje się nieopodal Barcelony, w rolniczej części parku przyrodniczego Sierra de Marina. Posiadłość dzieli zaledwie 2 km od brzegu Morza Śródziemnego. Produkuje się tu spokojne wina z lokalnych szczepów oraz najwyższej klasy Cavy. Cała produkcja oparta jest na certyfikowanym rolnictwie ekologicznym, a spora część produkowanych tu win, to wina naturalne.

    Poznaj filozofię producenta

    Przyznane wyróżnienia:
    listopad-2020
  • Badet Clement

    Badet Clement, założona w 1995 roku przez Laurenta i Catherine Delaunay, dwoje winiarzy pochodzenia burgundzkiego, specjalizuje się w produkcji i marketingu win markowych. Z siedzibą w Nuits-Saint-Georges w Burgundii, firma zarządza produkcją w różnych lokalizacjach, głównie w Langwedocji, Burgundii, a także w Dolinie Rodanu i Prowansji. Misją firmy jest oferowanie win dostosowanych do rynków międzynarodowych, które zapewniają konsumentom wrażenia przekraczające ich oczekiwania. 

  • Balassa

    Istvan Balassa prowadzi w Tokaju butikową winnicę, w której produkuje jedne z najznakomitszych win w regionie. Przeszedł on długą drogę od początkującego winiarza do jednej z najważniejszych postaci tokajskiego winiarstwa. Z jednej strony wiedza, pasja i doświadczenie Istvana, z drugiej wybór najlepszych, zróżnicowanych terroir i korzystanie wyłącznie z najwyższej jakości owoców sprawiły, że poziom win Balassa został doceniony wśród miłośników węgierskiego wina. Posiada on ponad 8 hektarów upraw w 10 różnych siedliskach położonych w czterech tokajskich miejscowościach. Do najbardziej znanych należą Nyulaszo, Betsek i Szent Tamas.

  • Barta Pince

    Producent wina – Karol Barta dokłada wszelkich starań, aby zachować właściwości gleby dla przyszłych pokoleń, dlatego stara się uprawiać winnice maksymalnie ekologicznie. Jego filozofia uprawy wina brzmi: interweniować w jak najmniejszym stopniu, zachować maksymalną czystość i używać metod organicznych do tworzenia win. Winnica posiada 10 hektarów uprawy, w tym nasadzenia na wysokości 320 m. n. p. m, na najwyższych partiach Öreg Király dűlő (Winnicy Starego Króla), gdzie winorośl uprawiano już w XIII wieku i które uchodzą za jedne z najlepszych w Tokaju. Winnica jest także oficjalnym dostawcą wina dla rządu Węgier.

  • Battifarano

    "Znamy dobrze nasze siedlisko, cal po calu, w takiej postaci, w jakiej jest nam dane. I produkujemy w oparciu o jego smaki, a nie nasze gusta” (Don Vincenzo Battifarano) Gospodarstwo “Masseria Battifarano” należy do rodziny Battifarano od pięciu wieków, czyli siedemnastu pokoleń. Francesco Battifarano, syn Vincenza, jest drugim pokoleniem agronomów z wykształcenia. Wcześniej było to po prostu samowystarczalne gospodarstwo, a od 1930 funkcjonuje jako przedsiębiorstwo rolnicze. Oprócz upraw winnej latorośli na stu hektarach rosną gaje oliwne i sad brzoskwiniowy, w bliskim sąsiedztwie Morza Jońskiego, w regionie Bazylikata na połuidniu Italii. Winiarnia Battifarano prezentuje intersującą mieszankę tradycji i nowoczesności. W winnicach uprawiane są głównie lokalne odmiany winorośli, jak białe greco czy lubiane primitivo, a dodatkowo znane, międzynarodowe odmiany francuskiego pochodzenia. Wszystko w oparciu o zasady zrównoważonego rolnictwa, z poszanowaniem środowiska naturalnego. Battifarano: vini, cultura, agricultura.

    Poznaj filozofię producenta

    Przyznane wyróżnienia:
    listopad-2020
  • Bencze Birtok - BIO

    Bencze to wyznający biodynamiczną filozofię producent z węgierskiego Badascony. Warto zaznaczyć, że właściciel winnicy - Istvan to właściciel i enolog w jednej osobie, wiedzę i doświadczenie zdobywał we Włoszech. Swoją uwagę skupia na niemieckich odmianach Rieslinga oraz na Pinot Noir. Region Badascony, zaraz po tokajskim, jest najsłynniejszy i najpiękniejszy na Węgrzech. Rozciąga się nad jeziorem Balaton w otoczeniu wulkanicznej góry, która ma kształt ściętego stożka. Stoki góry Badacsony pokryte są przez soczystą zieleń winnic, przeplataną bielą zabudowań. Same wina to absolutny top. Region zasłynął z Olaszrizlinga, który jest tutaj wyśmienity.

  • Bodegas Franco - Espanolas

    Szanowana bodega produkująca klasyczne stylem wina w sercu regionu La Rioja. Siedziba winiarni niezmiennie od 1890 roku mieści się w Logroño, stolicy sławnego regionu nad brzegiem rzeki Ebro. Bodegas Franco-Españolas to w istocie francusko - hiszpańskie przedsięwzięcie, które jak w soczewce skupia w sobie historię apelacji Rioja. Pod koniec XIX wieku wielu francuskich winiarzy podjęło pracę w Hiszpanii, głównie w wiodącej Rioja, z powodu klęski winnic bordoskich, związanej z plagą filoksery w Europie. Wnieśli oni swoją
    wiedzę i doświadczenie w rozwój hiszpańskiego wina. I właśnie na kanwie tej współpracy w 1890 roku powstała winiarnia Bodegas Franco-Españolas. Linia win Rioja Bordón oferowana w przystępnych cenach ma za zadanie popularyzować typowe dla regionu wina dobrej jakości.

    Poznaj filozofię producenta

    Przyznane wyróżnienia:
    marzec-2021
  • Bodegas Mocen

    Bodegas Mocén to rodzinna winnica znajdująca się w miejscowości Rueda, na obszarze regionu Castilla y León. Winnica położona na wysokości 750m n.p.m, wystawiona jest na działanie ekstremalnego, kontynentalnego klimatu. Te trudne warunki pomagają trenować winorośl w ciągłej walce o przetrwanie. Wynikową tych czynników są winogrona dobrze skoncentrowane w cukry, które pozwalają tworzyć wina o wysokiej intensywności aromatycznej.

  • Bodvin

    Średniej wielkości producent z tokajskiej miejscowości Mád posiadający własne tereny w winnicach Király i Veres. Produkuje Furmint na 70% swojej powierzchni, Hárslevelű na 25% i Sargamuskotaly na 5%. Posiada najnowocześniejszą przestrzeń do przetwarzania, fermentacji i przechowywania. Stosuje ograniczenia wydajności we wszystkich obszarach zgodnie z przepisami koła Mádi, stowarzyszenia regulującego poziom produkowanych tu win.

  • Bolyki Pince

    Bolyki Pinceszet to wyjątkowa winnica zlokalizowana pomiędzy wysokimi skałami w północno-wschodniej części Egeru. Właścicielem jest Jani Bolyki, winiarz, DJ i showman, który na terenie posiadłości organizuje festiwale muzyczne. Wina skosztować można w wykutej w wielkiej skale sali degustacyjnej. Charakter miejsca dodatkowo podkreślają surrealistyczne etykiety win. 

  • Boujong Weingut

    Jest to rodzinna winnica, w której produkcją win zajmuje się już czwarte pokolenie Boujongów. 14 hektarów winorośli uprawiane jest w środkowej części doliny Mozeli, w gminie Brauneberg – jednej z najlepszych lokalizacji dla Rieslinga na świecie. Ciepła gleba łupkowa w stromych winnicach, a także w winnicach dolinnych, przyczynia się do wyjątkowego smaku i jakości tutejszych win.

  • Budahazy

    Budahazy - butikowy producent z prężnie rozwijającego się Mad w Tokaju. Zaledwie 1,75 ha, na które składa się 5 doskonale położonych parcel na słynnym wzgórzu Szent Tamas. Trzy typy win, każde szczególne, o innej kwiatowej etykiecie, łączna produkcja nie przewyższa… 6000 butelek. Oddają one jakość doskonałego terroir oraz kunszt utalentowanego enologa – Akosa Sokolai.

  • Budahazy Fekete Kuria

    Budaházy Fekete Kúria (nie mylić z Budaházy) = Budaházy Czarny Dwór.

    Obserwujemy tego winiarza od 2012 roku. Słowo „postęp” pasuje tu idealnie. Pierwszą jaskółkę stanowił smaczny Sárga Muskotály Dry 2012, po nim pojawił się świetny Furmint 2013, a za nim kolejne, udane roczniki z odmiany hárslevelű. Trzymamy kciuki, by Dávid Rémusz odpowiedzialny za wina w Budaházy Fekete Kúria nie zwalniał tempa rozwoju tej niewielkiej winiarni.

  • Bukolyi Marcell - Organic / BIO

    "Jesteśmy prawdziwą rodzinną winiarnią. Moja żona Lilla, nasze dzieci Bernát i Bíborka.
    Uprawą winorośli zajmujemy się od 15 lat. Mieliśmy stare marzenie o cudownej małej posiadłości u podnóża wzgórza Nagy-Eged. Spełniło się! Obecnie zbieramy winogrona wyłącznie z naszej własnej 14-hektarowej plantacji, która jest jedyną w 100% ekologiczną winnicą w regionie winiarskim Eger. Sami dbamy o nasze winnice i tworzymy nasze wina, włączając w to wszystkie fazy pracy umysłowej i fizycznej. Zostałem nagrodzony jako Młody Węgierski Winiarz Roku 2014 i od tego czasu z roku na rok jestem jednym z 50 najlepszych winiarzy w moim kraju."

    Wzgórze Nagy-Eged jest charakterystycznym miejscem do produkcji wina, dobrze widocznym . Jest to największy terroir na Węgrzech. Ze względu na wyjątkową lokalizację, skład gleby i klimat jest najcenniejszym siedliskiem winiarskim w regionie. Można powiedzieć, że wzgórze Eged jest dla Egeru prawdziwym grand cru.

  • Carl Loewen Weingut

    Tradycja winnicy sięga 1803 roku. Przodkowie obecnych właścicieli kupili winnice w Maximiner Klosterlay. Winnica jest nadal oparta na tych najstarszych parcelach. Winnica w Laurentiuslay ma wielkość jednego hektara. Tutaj uprawiane są winorośla na najlepsze wina. Parcela w Laurentiuslay została sklasyfikowana jako Grand Cru.Parcela w Maximin Herrenberg została zasadzona z myślą o korzeniach. Jest to jedna z najstarszych winnic Riesling na świecie. Ta oryginalna winnica została zachowana do dziś i stanowi podstawę win najwyższej jakości Carla Loewena

  • Casabella

    Casabella znajduje się w samym sercu starożytnego "kraju wina" i stanowi element ciągłości między tradycją a innowacją. Jest to mało w Polsce znana apelacja Colli Piacentini w regionie Emilia-Romagna. Uprawia się tu głównie lokalne odmiany winorośli takie jak czerwone Bonarda, Barbera czy Croatina i biała Malvasia lub Lambrusco. Obecnie wysoka jakość, dynamiczny i szybki rozwój sprawiły, że wina Casabella zdobywają liczne nagrody na arenie międzynarodowej. 

  • CGM Vins

    W 1997r. Maison CGM VINS został stworzony przez Jérôme & Stéphane COUREAU i ich współpracowników. CGM Vins oferuje szeroki wybór win pochodzących ze wszystkich najlepszych regionów Bordeaux - od małych zamków indywidualnych plantatorów po Grands Grus Classés. CGM VINS specjalizuje się w dystrybucji win Bordeaux.

  • Claudio Alario

    Claudio Alario - właściciel małej rodzinnej firmy produkującej wino z historią sięgającą roku 1900. Ich winnice położone w trzech małych miejscowościach w malowniczej apelacji Langhe liczą od 20 do 50 lat. Proponują wszystko to, co wina z Piemontu mają najlepszego do zaoferowania. Wino robi się tu z Dolcetto, Nebbiolo i Barbery, a na najwyższą uwagę zasługuje tutejsze Barolo.

  • Conde de Hervías - Manso de Zuniga

    Conde de Hervías to projekt pary Iñigo Manso de Zuñiga i Yolandy Garcia Viadero (Bodegas Valduero). Rodzina von Iñigo jest właścicielem reprezentacyjnej posesji w Torremontalbo (Rioja Alta), w której w niektórych uprawia się winorośl, która ma ponad 100 lat. Zostały one zasadzone przez pradziadka Iñigo przed inwazją filoksery i składają się ze starych rodzimych klonów Tempranillo o większości prawdziwych korzeni. Z tego wybierają najlepsze winogrona do tłoczenia trzech niezwykłych, ale klasycznych Rioja.

  • Cousino Macul

    Założona w 1856 roku Cousiño-Macul jest jedyną XIX-wieczną winnicą w Chile, która pozostaje w rękach pierwotnej rodziny założycieli. Wszystkie wina są uprawiane, winifikowane i butelkowane w posiadłości. Po siedmiu pokoleniach i ponad 150 latach misja Cousiño-Macul wyraźnie się rozjaśnia - produkować światowej klasy wina, które bez wątpienia są chilijskie i mają charakterystyczny sznyt doliny Maipo. 

  • Delavenne Pere&Fils

    Jesteśmy producentami szampana, którzy wytwarzają i sprzedają szampana wyłącznie z własnych winogron. Można takich producentów rozpoznać po wzmiance RM na etykiecie. Taka klasyfikacja, świadcząca o naszej niezależności, pozwala nam kontrolować każdy etap produkcji, a także jakość naszych szampanów: posiadamy ziemię, na której sami pracujemy, zbieramy winogrona tylko z naszych winnic i wyciskamy je na terenie posiadłości, w naszej własnej prasie rodzinnej, proces winifikacji odbywa się w naszych własnych piwnicach, sprzedajemy bezpośrednio nasze szampany i Bouzy Rouge.

    Z przyjemnością prezentujemy naszą rodzinną posiadłość, klasyfikowaną jako Grand Cru - nasza wiedza przekazywana jest z pokolenia na pokolenie, zawsze w zgodzie z tradycjami regionu Szampanii i wartościami naszego rodzinnego majątku. Naszym celem jest produkcja wysokiej jakości szampana, który rok po roku zdobędzie Wasze serce.

  • Disznoko

    Disznókő to jedna z największych i najsłynniejszych posiadłości winiarskich w Tokaju. Winiarnia, której nazwa oznacza Świńską skałę, znajduje się w Mezőzombor i składa się z jednej, wielkiej parceli, położonej w kilku świetnych stanowiskach. Zajmuje powierzchnię 150 ha, z czego 104 ha stanowią nasadzenia winorośli: Furminta (60%), Háslevelű (30%), Zéta (9%) oraz Sárgamuskotály (1%).

    Wina Disznoko święcą triumfy na corocznej Wielkiej Tokajskiej aukcji.

Pokazuje 1 - 24 z 104 elementów