Objętość: 750ml Smak: Wytrawne Kolor: Czerwone Kraj pochodzenia:...
Objętość: 750ml Smak: Wytrawne Kolor: Czerwone Kraj pochodzenia:...
Objętość: 750ml Smak: Wytrawne Kolor: Czerwone Kraj pochodzenia:...
Objętość: 750ml Smak: Wytrawne Kolor: Białe Kraj pochodzenia: Węgry...
Objętość: 750ml Smak: Wytrawne Kolor: Czerwone Kraj pochodzenia:...
Objętość: 750ml Smak: Wytrawne Kolor: Białe Kraj pochodzenia: Węgry...
Objętość: 750ml Smak: Wytrawne Kolor: Czerwone Kraj pochodzenia:...
Objętość: 750ml Smak: Wytrawne Kolor: Czerwone Kraj pochodzenia:...
Objętość: 750ml Smak: Wytrawne Kolor: Białe Kraj pochodzenia: Węgry...
Objętość: 500ml Smak: Słodkie Kolor: Białe Kraj pochodzenia: Węgry...
Objętość: 750ml Smak: wytrawne...
Firma prowadzi uprawę winorośli od 1991 roku. Przez lata rozwija swoją działalność, wzbogacając ją o nowe szczepy winogron i nowoczesną infrastrukturę. Na 270 hektarach uprawianych jest tutaj 13 odmian winorośli, rosnących przede wszystkim na glebie lessowej i bogatej w piasek. W 1995 roku winnica nabyła budynki z 1937 roku, w których, po remoncie, tak jak przed laty, odbywa się produkcja wina. Kunvin Boraszati w swojej winiarni przetwarza rocznie 4000-7000 ton winogron. Rynkiem sprzedaży są Węgry, ale wina eksportowane są także do Czech, Polski i na Słowację, znajdując coraz większą rzeszę klientów.
Węgierskie białe wino półsłodkie z regionu Hajos-Bajai. Muskat Ottonel prawdopodobnie jest krzyżówką chasselas i muscat de saumur, klonu pinota. Krągłe, orzeźwiające wino o żywej kwasowości, zapachu kwiatów i świeżych owoców. Dobrze harmonizuje się naturalny cukier gronowy z bukietem owocowym. Szczególnie polecany do lekkich deserów i owoców.
Ten Zweigelt od Kunvin to węgierskie czerwone wino słodie produkowane w regionie Hajos-Bajai. Przyjemne aksamitne wino w kolorze rubinowym. Smak i zapach delikatnie porzeczkowy. Proponujemy do różnych makaronów z mięsem i do pizzy.
Węgierskie białe wino słodkie z regionu Hajos-Bajai. Intensywny smak i aromat, w charakterze Muscata z bukietem przypraw. Na Węgrzech tradycyjnie serwowany do potraw grillowanych, zimnego smażonego mięsa drobiowego oraz sałatek.
Węgierskie czerwone wino wytrawne z regionu Hajos-Bajai. Wino o kolorze głęboko rubinowym. Bardzo aksamitny bukiet dojrzałej jeżyny. Miękkie taniny sprawiają, że wino jest lżejsze i łatwiej pijalne niż typowy przedstawiciel szczepu. Polecamy do potrawy z czerwonego mięsa i dziczyzny. Jest to nasz zdecydowany faworyt w kategorii ekonomiczny Cabernet...
Węgierskie czerwone wino wytrawne z regionu Hajos-Bajai. Wino koloru rubinowego z bukietem "powidła ze śliwek". Ma bogaty posmak dojrzałych owoców. Pasuje do wielu mocno przyprawionych potraw będąc ich mniej owocowym, a bardziej pikantnym partnerem.
Węgierskie białe wino wytrawne z regionu Hajos-Bajai. Wino wykonane z jednej z najpopularniejszych na świecie białych odmian - Chardonnay. Dyskretny aromat, pełne w smaku. Białe wino o świeżym aromacie jasnych owoców pestkowych, średniej budowie i intrygującym pikantnym wykończeniu.
Węgierskie różowe wino wytrawne z regionu Hajos-Bajai. Grona Kekfrankosa podczas maceracji miały skrócony kontakt z moszczem przez co zabarwiły go tylko w nieznacznym stopniu na jasno różowy kolor. Wino to jest delikatne, świeże i cytrusowo orzeźwiające, przez co to idealna propozycja na słoneczne, letnie dni. Sugestia połączenia: na aperitif, z...
Węgierskie białe wino wytrawne z regionu Hajos-Bajai. Delikatnie wytrawne wino z rdzennej węgierskiej odmiany. Charakterem przypomina wina produkowane ze szczepu Traminer, z którym Cserszegi Fuszeres jest genetycznie spokrewniony. Wino o nieco niższych i łagodniejszych kwasach, intensywnie aromatyczne. W ustach białe owoce i ananas.
Węgierskie białe wino wytrawne z regionu Hajos-Bajai. Wino zrobione z pochodzącego z Węgier niszowego szczepu Irsai Oliver. Charakteryzuje się intensywnym aromatem korzenno-muszkatowym oraz żółtych owoców, a także niskimi kwasami.
Aureus od Kunvin to węgierskie słodkie wino białe w typie wina lodowego. Wino wyprodukowane z winogron szczepu Riesling, których winobranie dokonywane jest nie wcześniej niż w połowie Grudnia! Powolny proces fermentacji i leżakowanie w beczkach sprzyjają w zachowaniu bogatych walorów: zapachu i urzekającego smaku. Proponujemy zestawić je z np. smażoną...