Zestaw win na romantyczny wieczór z okazji Walentynek i nie tylko
Objętość: 750ml Smak: wytrawny Kolor: Białe Kraj pochodzenia: Polska...
Objętość: 750ml Smak: wytrawny Kolor: Białe Kraj pochodzenia: Polska...
Objętość: 750ml Smak: półwytrawny Kolor: Białe Kraj pochodzenia:...
Rodzinne gospodarstwo w dolinie Valpantena znajdującej się na północny wschód od Werony. Prowadzone jest przez dwóch braci i kuzyna: Vanio, Federico i Flavio, a założone przez ich dziadków we wczesnych latach 60-tych. Winorośl uprawiana jest na kilkudziesięciu hektarach z których w najlepszych rocznikach przygotowywane jest nie więcej niż 300 000 butelek, które trafiają po trosze na rynek rodzimy, ale w większości na ogólnoświatowy. W tym rodzinnym gospodarstwie każdy z trzech wspólników odgrywa inną rolę: winnica, winiarnia oraz handel i marketing są traktowane jak osobne specjalizacje.
Produkowane z coraz modniejszej nie tylko we Włoszech odmiany pinot grigio (fr. pinot gris). Białe, wytrawne z apelacji Valpolicella, z uprawy organicznej. Wino fermentujące i dojrzewające w stalowych kadziach. Ma jasną barwę, mocno orzeźwiający charakter. Nos pełen świeżych owoców, z których najbardziej daje o sobie znać dojrzała gruszka. Gładkie, pełne...
Klasyczne włoskie wino czerwone, wytrawne. Valpolicella Corte Majoli pochodzi z północy kraju, z regionu Veneto, a konkretnie z niewielkiego obszaru Valpantena z uprawy organicznej. Wino wyróżnia to z czego słynie Valpolicella - intensywny rubinowy kolor, dobrze wyczuwalne aromaty wiśni, kakao i przypraw. Łatwe do picia, soczyste i owocowe, o miękkich...
Włoskie czerwone wino wytrawne, z uprawy organicznej. Produkowane jest w regionie Veneto, w apelacji Valpolicella, której częścią jest obszar Valpantena. Ripasso bez beczki to rzadkość, a takie właśnie jest Ma Roat. Wino o purpurowej barwie, aromaty malin, jeżyn i czarnego pieprzu. Ciepłe na podniebieniu, gładkie i łagodne taniny. Polecane do lekkich mięs...
Wino włoskie, białe, musujące, wytrawne ze szczepu pinot grigio (fr. pinot gris) z certyfikowanej uprawy ekologicznej. Przygotowane tak jak modne prosecco metodą Charmata - wino fermentuje wtórnie w stalowej kadzi przez 10 dni w niskiej temperaturze, następnie jest przelewane pod ciśnieniem do butelek. Głęboki słomkowy kolor, ładne bąbelki, intensywny i...
Włoskie czerwone wino wytrawne, z uprawy organicznej. Ripasso Corte Majoli produkowane jest w regionie Veneto, w apelacji Valpolicella, której częścią jest obszar Valpantena. Piękna rubinowa czerwień, zapach dojrzałych jeżyn, goździków i tytoniu. Aksamitne i orzeźwiając, w smaku pełne i kompletne. Polecane do gotowanych mięs i pieczeni. Tylko do końca...
Włoskie czerwone wino wytrawne z regionu Veneto, z uprawy organicznej. Ripasso to metoda dodawania do skończonego wina Classico lub Superiore nieprzefermentowanych wytłoków z Amarone lub Recioto. Po połączeniu ich następuje krótka "wtórna fermentacja" wzmacniająca strukturę wina "bazowego". W ten sposób otrzymujemy wino z cechami zarówno Valpolicelli...
Włoskie czerwone wino słodkie. To wyjątkowe Recioto produkowane jest w regionie Veneto, w apelacji Valpolicella, której częścią jest obszar Valpantena. Jest to deserowe wino produkowane z podsuszanych winogron. Gęsta, głęboka czerwień. Aromaty wiśni i czerwonych owoców z dodatkiem czekolady. Na podniebieniu gładkie, wyraźnie owocowe i bardzo eleganckie....
Valpolicella Ripasso Brolo delle Giare to włoskie czerwone wino wytrawne z uprawy organicznej. Produkowane w regionie Veneto, w apelacji Valpolicella, której częścią jest obszar Valpantena. Ripasso to metoda dodawania do skończonego wina Classico lub Superiore nieprzefermentowanych wytłoków z Amarone lub Recioto. Po połączeniu ich następuje krótka "wtórna...
Włoskie czerwone wino wytrawne. Amarone Corte Majoli produkowane jest w regionie Veneto, w apelacji Valpolicella, której częścią jest obszar Valpantena. Sława włoskiego winiarstwa, wino produkowane z rodzynek. Wino o ciemno rubinowej barwie, aromaty wiśni, kakao i suszonych płatków róży. W ustach ciepłe, dobrze wyważone, miękkie taniny. Polecane do...
Włoskie czerwone wino wytrawne, z uprawy organicznej. Nazwa mówi wszystko - jest to Amarone produkowane w regionie Veneto, w apelacji Valpolicella, której częścią jest obszar Valpantena. Głęboka rubinowa czerwień, aromaty konfitury wiśniowej, wanilii i liści tytoniu. Tu idziemy kolejny krok w stronę koncentracji, mocy, gęstości, ale i klasy, ułożenia. W...
Wchodzące w skład zestawu wino, produkowane jest z odmiany Pinot Grigio. Białe, wytrawne, organiczne z apelacji Valpolicella. Wino fermentujące i dojrzewające w stalowych kadziach. Ma jasną barwę, mocno orzeźwiający charakter. Nos pełen świeżych owoców, z których najbardziej daje o sobie znać dojrzała gruszka. Gładkie, pełne w smaku i przyjemne, jednak z...
Włoskie czerwone wino wytrawne z uprawy organicznej. Amarone Brolo delle Giare produkowane w regionie Veneto, w apelacji Valpolicella, której częścią jest obszar Valpantena. Wielkie Amarone w kolorze ciemnego, czerwonego granatu. Odczuwalny aromat wiśni, likieru i czekolady. Przyjemnie ostre i świeże z jedwabistymi taninami. Wyjątkowe i sławne na całym...