Wina Hibernal
Objętość: 750ml
Smak: półsłodkie
Kolor: Białe
Kraj pochodzenia: Polska
Zawartość alkoholu: 11%
Temperatura podawania: 10-12 °C
Produkowane ze szczepu: solaris (35%), hibernal (25%), seyval blanc (20%), johanniter (20%)
Region: Województwo Małopolskie
Cukier resztkowy:
Kwasowość:
57,99 zł
Objętość: 750ml
Smak: półwytrawne
Kolor: Białe
Kraj pochodzenia: Polska
Zawartość alkoholu: 12,5%
Temperatura podawania: 10-12 °C
Produkowane ze szczepu: seyval blanc (35%), johanniter (35%), solaris (20%), hibernal (10%)
Region: Województwo Małopolskie
Cukier resztkowy:
Kwasowość:
57,99 zł
Objętość: 750ml
Smak: półsłodkie
Kolor: białe
Kraj pochodzenia: Polska
Zawartość alkoholu: 11%
Temperatura podawania:8-10 °C
Produkowane ze szczepów: Hibernal
Region: Lubeskie/ Roztocze
61,99 zł
Objętość: 750ml
Smak: wytrawne
Kolor: Białe
Kraj pochodzenia: Polska
Zawartość alkoholu: 11,0%
Temperatura podawania: 8-10°C
Produkowane ze szczepu: solaris, muscaris, johanniter, souvignier gris i hibernal
Region: Podkarpacie
66,99 zł
Objętość: 750ml
Smak: wytrawne
Kolor: białe
Kraj pochodzenia: Polska
Zawartość alkoholu: 12,5%
Temperatura podawania:8-10 °C
Produkowane ze szczepów: Hibernal
Region: Śląskie - Ziemia cieszyńska
Kwasowość: 6,39 g/l
Cukier resztkowy: 1,57 g/l
68,99 zł
Objętość: 750ml
Smak: Półwytrawne
Kolor: Białe
Kraj pochodzenia: Polska
Zawartość alkoholu: 11%
Temperatura podawania: 10-12 °C
Produkowane ze szczepu: Hibernal
Region: Województwo Zachodniopomorskie
89,99 zł
Objętość: 750ml
Smak: wytrawne musujące
Kolor: białe
Kraj pochodzenia: Polska
Zawartość alkoholu: 12,5%
Temperatura podawania:8-10 °C
Produkowane ze szczepów: Seyval Blanc, Hibernal
Region: Śląskie - Ziemia cieszyńska
Cukier resztkowy: 8,0 g/l
102,99 zł
Objętość: 750ml
Smak: wytrawne
Kolor: Białe
Kraj pochodzenia: Polska
Zawartość alkoholu: 12,0%
Temperatura podawania: 6-10°C
Produkowane ze szczepu: Serval Blanc, Hibernal, Sibera
Region: Podkarpacie
106,99 zł
Hibernal – międzygatunkowa krzyżówka winorośli wyhodowana w Niemczech w latach 40 XX wieku w celu uzyskania odmiany odpornej na grzyby i szkodniki oraz odznaczającej się mrozoodpornością. Mimo, że Hibernal powstał za naszą zachodnią granicą, to praktycznie wcale nie jest tam uprawiany. Popularność zyskał za to w południowo-wschodnich Czechach oraz w Polsce, gdzie traktuje się go jako alternatywę dla Rieslinga, który dojrzewa kilkanaście dni później. Hibernal daje wino bardzo dobrej jakości, o dobrej ekstraktywności, podobne do wspomnianego już Rieslinga. Nadaje się do wyrobu win półsłodkich, a w sprzyjających okolicznościach atmosferycznych nawet do produkcji win lodowych.
Pokaż mniej