Wina Bastardo magarach

Koblevo - Bastardo
  • Bastardo Magarach
  • Ukraina
  • Półsłodkie
Wina z Ukrainy

Koblevo - Bastardo

16417
Objętość: 750ml Smak: półsłodkie Kolor: Czerwone Kraj pochodzenia: Ukraina Zawartość alkoholu: 12% Temperatura podawania: 16-18 °C Produkowane ze szczepu: Bastardo Region: Koblevo
29,99 zł

Odmiana winorośli bastardo, pochodząca z Portugalii, owocuje małymi czarnymi jagodami zebranymi w gęste grona. Owoce mają grubą skórkę i topiący się soczysty miąższ. Z bastardo produkowane są głównie wina deserowe.
Bastardo to odmiana, którą łatwo znaleźć w starych winnicach Douro. Znana również jako trousseau we francuskim regionie Jura. Wina z bastardo magarach robi się również w Ukrainie. Jak można się spodziewać po popularnej odmianie o długiej historii, nosi ona różne nazwy, z których najbardziej godne uwagi to oprócz bastardo i trousseau: merenzao, gros cabernet i verdejo negro (Hiszpania). W Portugalii, bastardo to jedna z wielu odmian dopuszczonych do produkcji Porto.


Aromat i smak wina ze szczepu bastardo magarach

Bastardo...

Czytaj więcej

Odmiana winorośli bastardo, pochodząca z Portugalii, owocuje małymi czarnymi jagodami zebranymi w gęste grona. Owoce mają grubą skórkę i topiący się soczysty miąższ. Z bastardo produkowane są głównie wina deserowe.
Bastardo to odmiana, którą łatwo znaleźć w starych winnicach Douro. Znana również jako trousseau we francuskim regionie Jura. Wina z bastardo magarach robi się również w Ukrainie. Jak można się spodziewać po popularnej odmianie o długiej historii, nosi ona różne nazwy, z których najbardziej godne uwagi to oprócz bastardo i trousseau: merenzao, gros cabernet i verdejo negro (Hiszpania). W Portugalii, bastardo to jedna z wielu odmian dopuszczonych do produkcji Porto.


Aromat i smak wina ze szczepu bastardo magarach

Bastardo magarach daje wina świeże, pełne aromatów czerwonych owoców, jeżyn i jagód, uzupełnione nutami kakao i czekolady.

Bastardo magarach w gastronomii

Niezwykle elastyczne wino do każdego rodzaju potrawy. Także do tak wykwintnych dań jak pieczona kuropatwa z selerem, kiełbasy wędzonej czy twardego sera z mleka krowiego jak Morbier.
Słodsze wersje win z bastardo magarach dobrze smakują z deserami czekoladowymi i owocami.

Pokaż mniej