Wyjątkowe wytrawne harslevelu - wino wprowadzone do sprzedaży dopiero po 10 latach od zbiorów! Wyselekcjonowane grona zebrano w listopadzie 2006. Następnie moszcz był fermentowany spontanicznie w beczkach z dębu Zemplén, a następnie wino dojrzewało w nich przez 14 miesięcy. Po zabutelkowaniu, wino spędziło jeszcze 8,5 roku w piwnicach winnicy, aby nabrało szlachetności.
Géza Lenkey jest znany ze swoich odważnych, wyrazistych win i eksperymentalnych technik starzenia. Chociaż długo dojrzewający słodki Tokaji Aszú jest powszechny, Géza używa tej samej techniki do swoich wytrawnych win Furmint i Hárslevelű. Wierzy, że wina Tokaji są skoncentrowane na terroir i są złożone, oraz że potrzebują czasu, aby w pełni pokazać swój potencjał.
Przygotowano tylko 1192 butelki tego wina. Każda butelka jest numerowana.