Wyjątkowy wytrawny furmint - wprowadzony do sprzedaży dopiero po 10 latach od zbiorów! Wyselekcjonowane grona zebrano w listopadzie 2006 w winnicy Bomboly. Następnie moszcz był fermentowany spontanicznie w beczkach z dębu Zemplén, a następnie wino dojrzewało w nich przez 12 miesięcy. Po zabutelkowaniu, wino spędziło jeszcze 8,5 roku w piwnicach winnicy, aby nabrało szlachetności.
Géza Lenkey jest znany na Węgrzech ze swoich odważnych, wyrazistych win i eksperymentalnych technik starzenia. Chociaż długo dojrzewający słodki Tokaji Aszú jest powszechny, Géza używa tej samej techniki do swoich wytrawnych win furmint i hárslevelű. Wierzy, że wina Tokaji są skoncentrowane na terroir i są złożone, oraz że potrzebują czasu, aby w pełni pokazać swój ogromny potencjał.
Przygotowano tylko 1180 butelek tego wina. Każda butelka jest numerowana.