Zbiory pod koniec października, początek listopada 2011r. Półwytrawne, lekko utleniające się w kierunku rodzynek hárslevelű, z dobrą koncentracją i nienaganną równowagą uzyskaną przez długie leżakowanie - jak zwykle u Lenkeya. Zawartość kwasu 7 g/l. Zawartość cukru 13,5 g/l
Wprowadzone na rynek po 7 miesiącach leżakowania w beczkach i 6,5 roku starzenia butelek, w marcu 2019 r. Przygotowano 1170 butelek.
Géza Lenkey jest znany na Węgrzech ze swoich odważnych, wyrazistych win i eksperymentalnych technik starzenia. Chociaż długo dojrzewający słodki Tokaji Aszú jest powszechny, Géza używa tej samej techniki do swoich wytrawnych win furmint i hárslevelű. Wierzy, że wina Tokaji są skoncentrowane na terroir i są bardzo złożone, oraz że potrzebują czasu, aby w pełni pokazać swój potencjał.
Wino wyselekcjonowane w roku 2021 do menu degustacyjnego przez polską restaurację z gwiazdką Michelin - Bottiglieria 1881 z Krakowa.