Filtrowanie win
Ładowanie...
Objętość: 750ml Smak: Wytrawne Kolor: Białe Kraj pochodzenia: Węgry...
Objętość: 750ml Smak: Wytrawne Kolor: Czerwone Kraj pochodzenia:...
Objętość: 750ml Smak: Wytrawne Kolor: Białe Kraj pochodzenia: Węgry...
Objętość: 750ml Smak: Wytrawne Kolor: Czerwone Kraj pochodzenia:...
Objętość: 750ml Smak: Wytrawne Kolor: Czerwone Kraj pochodzenia:...
Objętość: 750ml Smak: Wytrawne Kolor: Białe Kraj pochodzenia: Węgry...
Objętość: 500ml Smak: Słodkie Kolor: Białe Kraj pochodzenia: Węgry...
Objętość: 750ml Smak: półwytrawne Kolor: Białe Kraj pochodzenia:...
Objętość: 750ml Smak: Wytrawne Kolor: Białe Kraj pochodzenia: Węgry...
Objętość: 750ml Smak: półwytrawne Kolor: białe Kraj pochodzenia:...
Węgierskie białe wino półsłodkie z regionu Hajos-Bajai. Muskat Ottonel prawdopodobnie jest krzyżówką chasselas i muscat de saumur, klonu pinota. Krągłe, orzeźwiające wino o żywej kwasowości, zapachu kwiatów i świeżych owoców. Dobrze harmonizuje się naturalny cukier gronowy z bukietem owocowym. Szczególnie polecany do lekkich deserów i owoców.
Ten Zweigelt od Kunvin to węgierskie czerwone wino słodie produkowane w regionie Hajos-Bajai. Przyjemne aksamitne wino w kolorze rubinowym. Smak i zapach delikatnie porzeczkowy. Proponujemy do różnych makaronów z mięsem i do pizzy.
Węgierskie białe wino słodkie z regionu Hajos-Bajai. Intensywny smak i aromat, w charakterze Muscata z bukietem przypraw. Na Węgrzech tradycyjnie serwowany do potraw grillowanych, zimnego smażonego mięsa drobiowego oraz sałatek.
Węgierskie czerwone wino wytrawne z regionu Hajos-Bajai. Wino o kolorze głęboko rubinowym. Bardzo aksamitny bukiet dojrzałej jeżyny. Miękkie taniny sprawiają, że wino jest lżejsze i łatwiej pijalne niż typowy przedstawiciel szczepu. Polecamy do potrawy z czerwonego mięsa i dziczyzny. Jest to nasz zdecydowany faworyt w kategorii ekonomiczny Cabernet...
Węgierskie czerwone wino wytrawne z regionu Hajos-Bajai. Wino koloru rubinowego z bukietem "powidła ze śliwek". Ma bogaty posmak dojrzałych owoców. Pasuje do wielu mocno przyprawionych potraw będąc ich mniej owocowym, a bardziej pikantnym partnerem.
Delikatne, białe, lekko wytrawne wino węgierskie o aromacie zielonych jabłek, w tle świeże nuty skoszonej trawy. W smaku lekko mineralne i orzeźwiające. Wyraźna lecz nie przesadna kwasowość. Wyprodukowane z wcześnie zebranego Furminta, najpopularniejszej odmiany w Tokaju. Dobry aperitif, polecamy do pstrąga.
Sargamuskotaly to węgierska nazwa żółtego muskata. Udane białe półsłodkie wino z Tokaju, o wyczuwalnym aromacie miodu i brzoskwiń, o bogatym smaku. Wyróżnia je lekkość i owocowa świeżość. Bardzo dobre uzupełnienie słodkich deserów.
Węgierskie białe wino wytrawne z regionu Hajos-Bajai. Wino wykonane z jednej z najpopularniejszych na świecie białych odmian - Chardonnay. Dyskretny aromat, pełne w smaku. Białe wino o świeżym aromacie jasnych owoców pestkowych, średniej budowie i intrygującym pikantnym wykończeniu.
Węgierskie różowe wino wytrawne z regionu Hajos-Bajai. Grona Kekfrankosa podczas maceracji miały skrócony kontakt z moszczem przez co zabarwiły go tylko w nieznacznym stopniu na jasno różowy kolor. Wino to jest delikatne, świeże i cytrusowo orzeźwiające, przez co to idealna propozycja na słoneczne, letnie dni. Sugestia połączenia: na aperitif, z...
Węgierskie białe wino wytrawne z regionu Hajos-Bajai. Delikatnie wytrawne wino z rdzennej węgierskiej odmiany. Charakterem przypomina wina produkowane ze szczepu Traminer, z którym Cserszegi Fuszeres jest genetycznie spokrewniony. Wino o nieco niższych i łagodniejszych kwasach, intensywnie aromatyczne. W ustach białe owoce i ananas.
Pinot Grigio Rosa di Pietra to włoskie różowe wino wytrawne, lekko musujące. Wyprodukowane z kilku białych odmian winogron: Sauvignon, Ortrugo, Malvasia Candia i Trebbiano Val Trebbia. Wino o barwie słomkowo - żółtej. Intensywne, harmonijne aromaty nacechowane nutami brzoskwini i owoców tropikalnych. W ustach świeże, musujące, a zarazem aromatyczne....
Cabernet Sauvignon Dongione to włoskie czerwone wino wytrawne. Wyprodukowane ze szczepu Cabernet Sauvignon, uprawianych na wzgórzach Piacentino w północnych Włoszech. Wino o barwie intensywnej rubinowej czerwieni. W nosie bardzo owocowe z lekkimi nutami zielonego pieprzu. W ustach eleganckie, harmonijne, dobrze zbudowane. Doskonałe w połączeniu z...
Castillo Las Veras to hiszpańskie czerwone wino wytrawne z Katalonii. Głęboka rubinowa czerwień z fioletowymi odcieniami. W nosie typowe aromaty wiśni, charakterystyczne dla Tempranillo, najpopularniejszego hiszpańskiegoszczepu. W ustach gładkie, przyjemne, owocowe i łatwo pijalne. Castillo Las Veras Tempranillo 2018 on Vivino
Węgierskie białe wino wytrawne z regionu Hajos-Bajai. Wino zrobione z pochodzącego z Węgier niszowego szczepu Irsai Oliver. Charakteryzuje się intensywnym aromatem korzenno-muszkatowym oraz żółtych owoców, a także niskimi kwasami.
Castillo Las Veras to hiszpańskie białe wino wytrawne z Katalonii. Blady słomkowy kolor z zielonkawymi refleksami. W nosie świeże i owocowe aromaty z jabłkiem i gruszką na czele. W ustach chrupkie i owocowe z dobrze zbalansowaną kremową strukturą. Delikatnie wytrawne i bardzo orzeźwiające.
Lubiane Wino delikatnie wytrawne w wersji Walentynkowej! Castillo Las Veras to hiszpańskie czerwone wino z Katalonii. Głęboka rubinowa czerwień z fioletowymi odcieniami. W nosie typowe aromaty wiśni, charakterystyczne dla Tempranillo, najpopularniejszego hiszpańskiego szczepu. W ustach gładkie, przyjemne, owocowe i łatwo pijalne. Świetny pomysł na...
Włoskie czerwone, słodkie wino z regionu Emilia-Romagna. Lekko musujące. Wino w kolorze głębokiej, rubinowej czerwieni. Odczuwalne są aromaty malin i owoców leśnych. Bardzo przyjemne do picia solo jak i polecane do deserów.Cantine Casabella Lambrusco Rosso Dolce U.V. on Vivino
Moi Verdeca del Salento to wino białe, wytrawne pochodzące z Apulii. Nacechowane cudownym kwiatowym aromatem i dobrą konsystencją. Wino doskonale pasuje do radosnych spotkań w gronie przyjaciół. Powstaje z interesującej odmiany winogron, nieuprawianej poza obszarem kilku gmin w Apulii. Winifikacja metodą miękkiego tłoczenia, fermentacja następuje w...
Moi Rosato del Salento to delikatne wino różowe, pochodzące z Apulii. Powstaje ze szczepu Negroamaro. Maceracja trwa od 12 do 16 godzin, zachodzi w temperaturze 20°C, pozwala to wydobyć i wygładzić typowe dla tego szczepu aromaty: nuty malin, śliwek, przypraw wonnych. Po sprasowaniu moszcz fermentuje w kadziach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej...
Młodziutki ale szczery merlot z ośmioletniej winnicy na dobrym siedlisku parceli Viráhegy. Nastawiony na to, by cieszyć świeżością smaku i wyrazistym aromatem. Elfom się to nastawienie podoba. Wino w całości dojrzewało najpierw cztery miesiące w stalowych kadziach, następnie rok w dużych, 1500-litrowych beczkach. Nieskomplikowane, ale zrównoważone wino:...
Indian Nyar, czyli Babie Lato, to czerwone wino wytrawne z Egeru na północy Węgier. Delikatny i wyważony kupaż szczepów Kékfrankos, Pinot Noir i Blauburger z niewielkim dodatkiem Cabernet Franc, Portugesiera, Merlot, i Zweigelta - są tu więc wszystkie czerwone odmiany uprawiane w winnicy. Wino fermentowało w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie...
Egri Csillag to węgierska "biała" odpowiedź winiarzy z okolic Egeru na tradycyjną, czerwoną Byczą Krew. To cuvee pięciu szczepów posiada jasny i delikatny kolor. Bukiet zwiewny - kwiatowy z nutami miodu i brzoskwiń. W smaku owocowe i lekkie, delikatna wytrawność i odświeżenie.
Węgierskie białe wino półwytrawne. Produkowane jest na północy kraju, w Egerze z odmiany Muskat. Białe, delikatne i świeże wino o intensywnym aromacie białych kwiatów z przyprawowym twistem. Petrény Arany Muskotály on Vivino
Chateau Vray Canon Boyer Fronsac to franuskie czerwone wino wytrawne. Fronsac to satelicka gmina w Bordeaux, która oferuje wina bardziej miękkie, z delikatnymi taninami i słodszym owocem.Ta winnica, na południowym zboczu słynnego zbocza Canon, jest obsadzona głównie szczepem Merlot. Daje wina o doskonałej dojrzałości, które wyróżniają się miękkością,...