BRAK W MAGAZYNIE
Jedyna słodka mencía na świecie!
Bez wątpienia najbardziej ekskluzywny produkt marki Godelia! Wino słodkie, czerwone ze szczepu mencia.
Produkcja tego wina wymagała czasu, precyzji, winiarskiego kunsztu. Winogrona zebrane z 80-letnich krzewów. Zbiór ręczny. Najpierw surowa i drobiazgowa selekcja przejrzałych winogron w winnicy. Delikatne odszypułkowanie i winifikacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej o pojemności 30 hl. Kriomaceracja w 5ºC przez 10 dni. Następnie kontrolowana fermentacja w temperaturze 20 ºC. Zatrzymanie fermentacji przez schłodzenie do 5ºC. Maceracja ze skórkami przez 30 dni. Wino dojrzewało przez 8 miesięcy w 400-litrowych beczkach z drobnoziarnistego dębu francuskiego. Tak narodził się Libamus!
Naturalnie słodkie wino, o aromatach czerwonych owoców z mineralnym tłem i idealną równowagą między słodyczą a kwasowością. Na podniebieniu wino jest słodkie, skoncentrowane, świeże i eleganckie z aksamitnym finiszem.
Libamus najlepiej smakuje do deserów czekoladowych i serów pleśniowych, ale także - co może zaskoczyć - do dań z dziczyzny! Wyniki są niesamowite ;)
Pić w temperaturze 15ºC