Wytrawny szampan różowy, zrobiony tradycyjnie z trzech szczepów winogron: chardonnay, pinot noir, pinot meunier.
W kieliszku wino jest błyszczące, o malinowej barwie z drobnym musowaniem. W nosie głównie truskawki i maliny, żurawina, w tle brioszka. W ustach delikatnie wytrawne, bardzo soczyste o poziomkowej nucie. Długi owocowy finisz.
Doskonale sprawdzi się jako aperitif i dodatek do deserów, a także z owocami morza i delikatnymi serami.
Jackowiak-Rondeau to marka szampana, która narodziła się w 1946 roku. Jej założycielem jest Polak Władysław Jackowiak, który wraz z małżonką, z domu Rondeau - rozpoczynali od uprawy winorośli na powierzchni 0,6 hektara winnicy Premier Cru. Obecnie firmą produkującą szampany z polskim orzełkiem na etykiecie, zarządza już trzecie pokolenie. Szampany Jackowiak-Rondeau należą do czołówki, docenianej przez koneserów na całym świecie.