Grand Cru Bouzy Brut Rosé powstaje poprzez zmieszanie naszego pinot noir(43%) i chardonnay (40%) z dwóch kolejnych zbiorów z naszymi pozbawionymi łodyg, ręcznie tłoczonymi A.O.C. Bouzy Rouge (17%). Spontaniczna fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Bez fermentacji jabłkowo-mlekowej, bez klarowania, bez stabilizacji na zimno, Tylko cierpliwa ostrożna produkcja wina, aby zachować wszystkie aromaty i smaki Bouzy terroir.
Aromaty czerwonych jagód, pieczonych czerwonych jabłek i płatków róży. Ten szampan jest soczysty i sycący w ustach, z kremowym, trwałym musem i eleganckim, mineralnym wykończeniem. Spróbuj z kaczką, jako aperitif lub z deserami czekoladowymi, świeżą truskawką lub ciastem wiśniowym.
Wino wielokrotnie nagradzane na międzynarodowych konkursach.
Zobacz co sądzi o tym winie Andreas Larsson, jeden z najlepszych sommelierów świata.