Heinrich Hartl III - Weissburgunder 2015 Zobacz większe

Heinrich Hartl III - Weissburgunder 2015

Nowy produkt

Ręczny zbiór. Winogrona zostały pozbawione łodyg i zmiażdżone - bez siarki. Naturalna fermentacja na skórkach przez 14 dni. Sfermentowany zacier został wyciśnięty, a wino trafia prosto do 500-litrowych dębowych beczek na 2 lata. Wino przez cały czas było przechowywane na osadzie w beczce, mieszając go co miesiąc. Dodana minimalna ilość siarki - 25 mg/l Wino niefiltrowane - bez klarowania.

Kolor wina słomkowo-złoty z pomarańczowymi refleksami, lekko mętny. W nosie pierwsze wrażenie mają śliwki mirabelki i melon spadziowy. Potem bukiet staje się bardziej intensywny: skórka pomarańczowa. Na podniebieniu wino charakteryzuje się pikantną kwasowością i dobrą strukturą tanin. Na finiszu bardzo uporczywe wrażenie miodu kwiatowego i słoności.

Polecane w kuchni do dań rybnych, grillowanych warzyw, dań z przyprawami azjatyckimi, pieczonego kurczaka prowansalskiego, bażanta zawijanego w boczek, terriny z kuropatwy, lekko dojrzewających serów (Beaufort lub Bergkäse), orzechów. Temperatura serwowania 10–12 ° C Potencjał piwniczny do 2030 roku.

Więcej szczegółów

84,99 zł brutto

payments-logos
Producent
Heinrich Hartl III
Heinrich Hartl III

Opis

KolorBiałe
SmakWytrawne
Kraj pochodzeniaAustria
RegionThermenregion
Objętość750ml
Zawartość alkoholu13,5%
Temperatura podawania10-12 °C

Heinrich Hartl III

Wizja Heinricha Hartla? Wprowadzenie szczepu Rotgipfler z powrotem na scenę światową - „To wyjątkowy skarb do znalezienia tylko w regionie termalnym. Chcę także produkować jednego z najlepszych Pinot Noir w Austrii". Razem z żoną Marie-Sophie wierzą oni w wielką przyszłość win z Thermenregion. Wraz z ukochanym Rotgipflerem, Heinrich i Marie-Sophie zajmują się produkcją białych win ze szczepów Traminer, Sauvignon Blanc i Muskateller. Czerwone wina z ich winnicy są w równym stopniu pełne i eleganckie – prym wiodą Pinot Noir i St. Laurent, uprawiane są także Cabernet Sauvignon, Merlot i Zweigelt, również jako reserva.

Opinie

Napisz opinię

Heinrich Hartl III - Weissburgunder 2015

Heinrich Hartl III - Weissburgunder 2015

  • Objętość: 750ml
  • Smak: Wytrawne
  • Kolor: Białe
  • Kraj pochodzenia: Austria
  • Zawartość alkoholu: 13,5%
  • Temperatura podawania: 8-10 °C
  • Produkowane ze szczepu: Weissburgunder
  • Region: Thermenregion
  • Kwasowość 5,8 g
  • Cukier resztkowy 1,0 g / l

Produkty powiązane

30 innych produktów w tej samej kategorii: