Austriackie białe wino półwytrawne wyprodukowane w mniej znanym regionie Thermenregion. Użyty do produkcji szczep to aromatycznie "słodki" i miękki Traminer - choć jego główna tonacja pozostaje półwytrawna. W ustach podobnie, choć da się wyczuć delikatne podbicie resztkowym cukrem (13 g/l), który wygładza i delikatnie „zaokrągla” wino.
Przejrzysty i jasnożółty kolor. Intensywny zapach kwiatów pomarańczy, domowego marcepanu, żółtych herbacianych róż i koktajlu z limonki, nuta wanilii w tle. W ustach aromatyczna mieszanka zielonych jabłek, limonek, żółtego kiwi i spadziowego melona. Na finiszu kwiaty jaśminu i miód rzepakowy.
Wino będzie świetnie smakowało z alpejskim quiche z serem i porem, golcem na parze z wiosennymi warzywami, ze struclem jabłkowym lub samo.
Winifikacja: Owoce zbierane ręcznie, odszypułkowane, jagody lekko sprasowane, fermentowane w prasie przez dwanaście godzin. spontaniczna fermentacja z rodzimymi drożdżami w temperaturze 21°C. Fermentacja trwała cztery tygodnie.