Ręczny zbiór. Winogrona zostały pozbawione łodyg i zmiażdżone - bez siarki. Naturalna fermentacja na skórkach przez 14 dni. Jest to zatem przykład Orange wine - wina pomarańczowego. Sfermentowany zacier został wyciśnięty, a wino trafia prosto do 500-litrowych dębowych beczek na 2 lata. Wino przez cały czas było przechowywane na osadzie w beczce, mieszając go co miesiąc. Dodana minimalna ilość siarki - 25 mg/l Wino niefiltrowane - bez klarowania.
Kolor wina słomkowo-złoty z pomarańczowymi refleksami, lekko mętny. W nosie pierwsze wrażenie mają śliwki mirabelki i melon spadziowy. Potem bukiet staje się bardziej intensywny: skórka pomarańczowa. Na podniebieniu wino charakteryzuje się pikantną kwasowością i dobrą strukturą tanin. Na finiszu bardzo uporczywe wrażenie miodu kwiatowego i słoności.
Polecane w kuchni do dań rybnych, grillowanych warzyw, dań z przyprawami azjatyckimi, pieczonego kurczaka prowansalskiego, bażanta zawijanego w boczek, terriny z kuropatwy, lekko dojrzewających serów (Beaufort lub Bergkäse), orzechów. Temperatura serwowania 10–12 ° C Potencjał piwniczny do 2030 roku.