Wytrawny szampan zrobiony tradycyjnie z trzech szczepów winogron: chardonnay, pinot noir, pinot meunier.
Barwa jasnozłota. W bukiecie aromaty cytrusów, jabłek, brzoskwini, moreli, lekko chlebowa nuta w tle. W ustach delikatne musowanie, niska kwasowość. Wino jest soczyste, wytrawne, z cytrusowym finiszem. Doskonałe jako aperitif.
Szampan dojrzewał 24 miesiące na osadzie.
Jackowiak-Rondeau to marka szampana, która narodziła się w 1946 roku. Jej założycielem jest Polak Władysław Jackowiak, który wraz z małżonką, z domu Rondeau - rozpoczynali od uprawy winorośli na powierzchni 0,6 hektara winnicy Premier Cru. Obecnie firmą produkującą szampany z polskim orzełkiem na etykiecie, zarządza już trzecie pokolenie. Szampany Jackowiak-Rondeau należą do czołówki, docenianej przez koneserów na całym świecie.