Ferment - pism o winie nr 21 LATO

Ferment - pismo o winie nr 21 LATO

Ocena:

Opis


Nie od dziś wiadomo, że bez wody nie byłoby wina.
Samo wino to nierzadko aż 90% wody. Woda jest potrzebna winorośli, nie istniałaby bez niej żadna winnica czy winiarnia.

Wino i woda funkcjonują obok siebie także w kulturze i historii.

W najnowszym numerze Fermentu znajdziecie informacje o winnych rzekach świata, suszy, irygacyji, winach znad oceanu, a nawet laniu wody w branży winiarskiej.

Letni numer zawiera także reportaże ze Slawonii i Portugalii, raport poświęcony najnowszym rocznikom win toskańskich, kulinarno-winny przewodnik po León i Kastylii, jak również panel i elementarz o verdejo.

Oceniono także dostępne na polskim rynku albariño i niemieckie wina do 60 zł. Znaleźć można dużo tekstów o jedzeniu oraz rozmów ze znanymi winiarzami i mistrzem świata sommelierów.

Pożegnano Ludwika Lewina, wybitnego autora Fermentu. W miejscu publikacji jego felietonu, wspomina go Maciej Świetlik.

Zapraszamy do lektury.

40,00 zł

Ocena

Obecnie brak recenzji tego produktu.