Wiosenny numer czasopisma poświęconego kulturze wina, kulinariom i enoturystyce.
W wydaniu między innymi:
A K A D E M IA W I N A
Skala słodyczy win musujących
Kartoteka szczepu: zwiegelt
Kartoteka szczepu: gruner veltliner
Austria w pigułce
Skąd się biorą kolory win?
Tanina - co to i po co?
winiarski włoski: kiść niezbędnych słówek
W I N N E H I S T O R I E
Gorzki odcień słodyczy: Marsala - zapomniana królowa Sycylii
Pij tęczę! Jak Gravner i Radikonem na pomarańczowo świat przemalowali
W I N N E S P R A W Y
Polskie musiaki
Wielkopolskie wina warte poznania
P O D R Ó Ż U J B A R D Z I E J
Burgenland: prestiżowy zaścianek
Alta Badia: narciarstwo i obżarstwo
Winiarska oświata na kolarskich ścieżkach Austrii
Carcavelos i Colares: Pod Lizboną odradza się życie dwóch apelacji
O K I E M W I N I A R Z A
Austriackie odmiany nad Wisłą
P A N E L E D E G U S T A C Y J N E
wina pomarańczowe
Zweigelt
Pinot noir
alkohole mocne
W numerze także felietony kulinarne i inne ciekawostki.