Trebbiano d'Abruzzo Masciarellego pochodzi z winnic położonych na urokliwych wzgórzach teatynowych. Produkowane jest w całości z winogron Trebbiano, zbieranych wyłącznie ręcznie i delikatnie tłoczonych.
Po fermentacji kontrolowanej na zimno wino poddawane jest krótkiemu starzeniu w stali, aby zachować cechy owocowe i świeżość. Charakteryzuje się słomkowożółtym kolorem. Nos otwiera się intensywnymi aromatami złotego jabłka i brzoskwini, wzbogaconymi nutami frezji i aromatycznych ziół. Na podniebieniu jest świeże i zrównoważone, o dobrym smaku i przyjemnym cytrusowym finiszu. Znów poczuć można kandyzowane jabłka, ciasto morelowe, sok z cytryny i owoce cytrusowe.
Średnio treściwe, delikatne i owocowe wino z dobrą kwasowością. Idealne do letnich dań na bazie ryb, do białych mięs, przystawek i sezonowych warzyw.