Wersja magnum doskonałego wina z winnicy La Conreria.
Wino ze szczepów garnacha negra (75%) i cariñena (25%). Winogrona dojrzewały w winnicach Escaladei, “Dragon Kahn” i “Mas d’en Just” w prestiżowym regionie Priorat w Hiszpanii.
W winie czuć intensywna wiśnię. Aromat mocnych i świeżych czarnych owoców, nuty śliwek, tytoniu, przypraw i ziół śródziemnomorskich. W ustach słodkie i intensywne, bardzo dobra kwasowość, dojrzała tanina, w końcówce mineralne.
Na talerzu wino dobrze łączy się z serami, mięsem czerwonym i białym, dziczyzną i gulaszem.
Winifikacja: fermentacja w temperaturze 23-28°C w zbiornikach 600L przez 21 dni. Następnie wino dojrzewało przez 18 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu o pojemności 500 - 300 l. Ostatecznej dojrzałości nabierało w butelce przez 48 miesięcy.
Wino dostępne także w butelce 750ml