Wino ze szczepów 60% garnacha negra i 40% syrah. Pochodzi z winnic w Escaladei, Vilella Alta i La Morera de Montsant w prestiżowym regionie Priorat w Hiszpanii.
Wino ma intensywny kolor, w nosie czuć owoce leśne, nuty przypraw i ziół śródziemnomorskich. Wyraźny charakter mineralny. Lekkie, świeże i aksamitne. Dobry finisz i posmak. Na talerzu wino dobrze komponuje się z białym i czerwonym mięsem, rybami, serami i makaronami.
Winifikacja: pierwsza część fermentacji z udziałem rodzimych drożdży, następnie wino dojrzewało przez 10 miesięcy w beczkach z austriackiego dębu o pojemności 1500 i 3000 l.
Wino z certyfikatem ekologicznym, wegańskie.
Nagrody i wyróżnienia:
Złoty Medal w konkursie Grenaches du Monde 2021
91 punktów w przewodniku Guía Peñín 2021