"W dzikich drożdżach znaleźliśmy coś wyjątkowego". Tak zrodził się pomysł Sándora Mérésza na autorską linię win fermentowanych na dzikich drożdżach: Meresz Sandor Project.
Mieszanka Chardonnay i Sauvignon Blanc, uzupełniona Zenitem, fermentowana i dojrzewająca przez 14 miesięcy w zbiorniku ze stali nierdzewnej na drobnym osadzie.
Kolor cytrynowy - jak miód akacjowy. W zapachu nektarynka, żółta gruszka, duszone jabłko, rumianek i czarny bez. Wyczuwalne nuty roślinne: rozmaryn z odrobiną liścia laurowego. W ustach cytrusy, kwiat czarnego bzu, agrest, soczysta nektarynka. Bogata paleta smaków owocowych a także posmak maślanych biszkoptów.
Ciekawe wino warte degustacji! Spróbuj z pieczonym kurczakiem, oraz z cytrynowym ciastem bezowym lub sernikiem.
CHWILOWY BRAK W MAGAZYNIE