Czerwone wino wytrawne na bazie merlota i kekfrankosza z dodatkiem pinot noir.
Prawdziwa owocowa bomba z okolic Sopron. Zachwyca także tych, którzy (do tej pory) uważali, że nie lubią czerwonych win ;)
W zapachu intensywna pikantność jeżyny, czarnej porzeczki, czarnego pieprzu i brązowego cukru. W ustach jeżyny i porzeczki, potem świeżość wiśni i malin, lekko suszony tymianek, goździki.
80% leżakowane w stalowych zbiornikach, 20% leżakowane przez trzy miesiące w trzy- lub czteroletnich 300-litrowych węgierskich dębowych beczkach.
Wino dobrze komponuje się z faszerowanym drobiem, sezonowymi daniami włoskimi, makaronem Bolońskim Ragout i deserami czekoladowymi.
Nagrody i wyróżnienia dla rocznika 2018: VinAgora 2021 - złoty medal.
Concours Mondial de Bruxelles 2021 - srebrny medal.
Nagrody karafkowe World Wine Awards 2021 - Brąz / 89 pkt - „Piękny efekt dębu z nutami wiśni i niebieskiej śliwki”