Dojrzałe, żywe wino ze szczepu pinot noir, rocznik 2021. Barwa ciemnoczerwona, wino lekko mętne. W nosie dominują aromaty czerwonych owoców (poziomka, dereń, granat, czereśnie) i kwiatów (fiołki i hibiskus) oraz bardzo dobrze wkomponowane aromaty leśnych liści, świeżej ściółki, kompotu z suszonych owoców i skóry. W ustach eleganckie i zmiękczone beczką, lekko dymne, owocowe, z bardzo dobrze wkomponowaną kwasowością
Podawać z dziczyzną (np. comber z jelenia, bażant, pierś z gęsiny) z daniami z sosem żurawinowym i z czerwonych owoców, z pasztetami.
Winifikacja: Wino fermentowało w otwartych drewnianych kadziach na drożdżach natywnych. Niefiltrowane. Następnie przez 10 miesięcy dojrzewało w używanych beczkach typu barrique głównie z dębu francuskiego. Po połączeniu przez 8 miesięcy leżakowało w stalowym zbiorniku.
Alkohol - 12% obj., cukier resztkowy – 0,13 g/l, kwasowość ogólna – 5,09 g/l
Potencjał dojrzewania wina: 10 lat.