Hagymasi - Cabernet Franc

Hagymasi - Cabernet Franc

Ocena:
Smak
Wytrawne
Kraj pochodzenia
Węgry
Region
Eger
Szczep
Cabernet Franc
Objętość
750ml
Kolor
Czerwone
Zawartość alkoholu
13%
Temperatura podawania
16-18 °C

53,99 zł

Opis

Wytrawny cabernet franc - pokazuje miękkie taniny, z głównymi owocowymi smakami jeżyny, ciemnej wiśni i czarnej porzeczki. Smaki owocowe zlewają się ze smakiem kakao i prażonego dębu, a kończą się długim, gładkim i jedwabistym finiszem.

Podawać z dziczyzną glazurowaną sosem lub zapiekanym brie skropionym miodem.

Cabernet Franc był fermentowany na zimno z częstymi pompowaniami we wczesnych etapach fermentacji w celu wydobycia miękkich tanin i koloru podczas fazy wodnej.  Moszcz był chłodny podczas fermentacji, aby umożliwić wolniejszą fermentację i pozwoliło winu zachować bardziej aromatyczne właściwości, a także złożoność smaku i treści. Wino było następnie leżakowane w wysokiej jakości beczkach z dębu węgierskiego – dodając bogactwa i złożoności.

Najlepiej podawać do

Charakterystyczne aromaty

O producencie

Ocena

Obecnie brak recenzji tego produktu.