Mikro-posiadłość winiarska Akosa Szokolaia w miasteczku Mad może poszczycić się produkcją skromnej ilości win, za to z najlepszych parcel w okolicy (Szent Tamas, Nyulaszo, Kishegy). Jak to w Tokaju przeważającą w uprawie odmianą jest furmint, a w niewielkich ilościach harslevelu i kabar. Akos jest im bardzo oddany, zatem nieprzypadkowo stosuje staranną, ekologiczną pielęgnację winnic. Równie świadomy jest wybór kwiatowej grafiki na etykietach – oddają one zarówno ducha pracy w zgodzie z naturą, jak i subtelny styl win Budahazy. Są to zarówno wina słodkie w tradycyjnych tokajskich kategoriach (aszu i szamorodni), jak i popularne słodziaki otwartej kategorii late harvest. Do tego rzecz jasna niewielka gama obowiązkowych już win wytrawnych, zarówno czystego furminta, jak i kupaży.

Najczęściej na wysokim poziomie win z pojedynczych parcel. Budahazy działa od roku 2000, pierwszym rocznikiem wina wypuszczonego na rynek był akurat znakomity w Tokaju 2003. Ze względu na niewielkie ilości win Budahazy nie jest szeroko znanym producentem, ale uznanym winiarzem tokajskim, który stworzył własny, rozpoznawalny styl i zdobył wiele wysokich ocen swoimi winami.