Wyjątkowo elegancka propozycja Collefrisio – producenta cenionego w wielu regionach świata za doskonałą jakość win. Collefrisio di Collefrisio jest produkowane z owoców zbieranych pod koniec października. Dzięki temu wino zyskuje niezwykłą koncentrację cukrów, przekładająca się na satysfakcjonującą gęstość trunku. Uzyskuje szlachetność leżakując przez 18 miesięcy w beczce z francuskiego dębu. Collefrisio di Collefrisio posiada czerwoną barwę wzbogaconą granatowymi refleksami. Bardzo mocny finisz, gwarantuje przyjemne doznania na podniebieniu.
Bukiet ukazuje aromaty jagód, jeżyn, granatu, wiśnii, trufli, z nutami przypraw, pieprzu i goździków. Na podniebieniu delikatne, aksamitne, bardzo dobrej struktury, gęste , na finiszu bogate doznania gorzkiej czekolady. Dobrze komponuje się z grillowanym i pieczonym mięsiwem.
Butelkę otworzyć co najmniej pół godziny przed podaniem , serwować w temp. 17-19 stopni