Nowy Valentina Cubi - Iltabarro Valpolicella 2013 ekologiczne, organiczne Zobacz większe

Valentina Cubi - Iltabarro Valpolicella 2013 ekologiczne, organiczne

9013

Nowy produkt

Od końca września do października, winogrona są zbierane ręcznie, co pozwala na staranny wybór najlepszych gron. Tradycyjna winifikacja w nowoczesnych stożkowych zbiornikach ze stali nierdzewnej, składająca się z 15-dniowej fermentacji na skórkach winogron z wykorzystaniem częściowo wcześniejszego rozdrobnienia. Leżakowało w beczkach przez okres sześciu miesięcy, a następnie przez kolejne sześć miesięcy w dużych kadziach. Następnie wino dojrzewało przez kolejne 6 miesięcy w butelce przed wprowadzeniem do sprzedaży.

Barwa wina rubinowa z odcieniami granatu. Odważny, intensywny i elegancki zapach. Wino aromatycznie złożone z owocowymi nutami, głównie wiśni. Mając soczysty, pikantny i mocny smak, w ustach pozostawia żywy posmak niezapomnianych wrażeń.

Podawać z czerwonym mięsem, dziczyzną, twardymi i półtwardymi dojrzałymi serami.

Więcej szczegółów

72,59 zł brutto

payments-logos
Producent
Valentina Cubi
Valentina Cubi

Opis

KolorCzerwone
SmakWytrawne
Kraj pochodzeniaWłochy
RegionVeneto
SzczepCorvina
Objętość750ml
Zawartość alkoholu13%
Temperatura podawania16-18 °C

Valentina Cubi

Azienda Agricola Valentina Cubi znajduje się w pobliżu Werony, na wzgórzach Valpolicella. Rodzinna firma zarządzana jest przez Valentinę Cubi, doświadczoną winiarkę zajmującą się produkcją wina od 50 lat. Posiadłość składa się z 13 ha winnic, gajów oliwnych i sadów, a filozofia wytwórni opiera się na produkcji wysokiej jakości wina z poszanowaniem natury – stąd certyfikaty uprawy ekologicznej.

Opinie

Napisz opinię

Valentina Cubi - Iltabarro Valpolicella 2013 ekologiczne, organiczne

Valentina Cubi - Iltabarro Valpolicella 2013 ekologiczne, organiczne

  • Objętość: 750ml
  • Smak: Wytrawne
  • Kolor: Czerwone
  • Kraj pochodzenia: Włochy
  • Zawartość alkoholu: 13%
  • Temperatura podawania: 16-18°C
  • Produkowane ze szczepu: Corvina 65%, Rondinella 25%, Molinara 10%
  • Region: Valpolicella
  • kwasowość: 5,9 g / l

  • Cukry: 0,63 g / l

Produkty powiązane

30 innych produktów w tej samej kategorii: