Dolcetto 'Montagrillo' Zobacz większe

Claudio Alario - Dolcetto Montagrillo 2017

19729

Nowy produkt

Montagrillo to włoskie czerwone wino wytrawne wyprodukowane w Piemoncie z odmiany Dolcetto. Jasny, rubinowy, półprzezroczysty kolor. Podniebienie daje jasny, orzeźwiający smak czerwonych owoców, o średnio długim finiszu z niskimi taninami. Wysoka kwasowość przyczynia się do odczuwalnej świeżości. 

Więcej szczegółów

69,99 zł brutto

payments-logos
Producent
Claudio Alario
Claudio Alario

Opis

Kolor Czerwone
Smak Wytrawne
Kraj pochodzenia Włochy
Region Piemont
Szczep Dolcetto
Objętość 750ml
Zawartość alkoholu 13%
Temperatura podawania 16-18 °C

Claudio Alario

Claudio Alario - właściciel małej rodzinnej firmy produkującej wino z historią sięgającą roku 1900. Ich winnice położone w trzech małych miejscowościach w malowniczej apelacji Langhe liczą od 20 do 50 lat. Proponują wszystko to, co wina z Piemontu mają najlepszego do zaoferowania. Wino robi się tu z Dolcetto, Nebbiolo i Barbery, a na najwyższą uwagę zasługuje tutejsze Barolo.

Opinie

Napisz opinię

Claudio Alario - Dolcetto Montagrillo  2017

Claudio Alario - Dolcetto Montagrillo 2017

  • Objętość: 750ml
  • Smak: Wytrawne
  • Kolor: Czerwone
  • Kraj pochodzenia: Włochy 
  • Zawartość alkoholu: 13%
  • Temperatura podawania: 16-18°C
  • Produkowane ze szczepu: Dolcetto
  • Region: Piemont

Produkty powiązane

30 innych produktów w tej samej kategorii: