Wino lodowe to rzadko spotykane słodkie i ekstraktywne wino, produkowane z zamarzniętych (na krzewie) winogron.
Budahazy Fekete Kuria - Ice Wine to wyjątkowe wino, pachnące świeżym sokiem winogronowym. Smakuje jak najbardziej złożone słodkie wina, z których słynie region winiarski Tokaj.Nie ma wrażenia goryczki - pikantności, która występuję w tradycyjnych winach Szamorodni i Aszu. Na podniebieniu z jednej strony niezwykle słodkie i złożone, z drugiej subtelne i finezyjne. Wykorzystano wszystkie główne odmiany Tokaju (33% muscat, 33% furmint, 33% harslevelu), w ten sposób uzyskano jedyną w swoim rodzaju złożoną strukturę aromatów i smaków.
Fermentacja w niskiej temperaturze w zbiorniku ze stali nierdzewnej. Następnie dojrzewanie przez 12 miesięcy w beczce dębowej i kolejne 6 miesięcy - leżakowanie w butelce. Dzięki nowoczesnej technologii i wyposażeniu winiarni podczas całego procesu utrzymywano temperaturę winogron poniżej -3° C, po zbiorze, który odbył się w temperaturze poniżej -8° C.
Butelka o pojemności 375 ml.