Jagodisc - koszegi cuvee 2017 Zobacz większe

Jagodics - Koszegi Cuvee 2017

15578

Nowy produkt

Jagodics Kőszegi Cuvée 2017 to kupaż blauburgera (60%), kékfrankosa (25%) oraz cabernet sauvignon (15%). Mamy tu ciemnopurpurową barwę, w nosie wyczuwalne są aromaty owoców leśnych, ściółki oraz skóry, w ustach dominują owocowe nuty czarnej porzeczki oraz jeżyn, wsparte dobrą kwasowością i średnią taniną, na finiszu pojawia się także lekka pikantność.

Dojrzewało przez 18 miesięcy w dębowej beczce.

Więcej szczegółów

43,99 zł brutto

payments-logos
Producent
Jagodics Pince
Jagodics Pince

Opis

KolorCzerwone
SmakWytrawne
Kraj pochodzeniaWęgry
RegionSopron
SzczepCabernet Sauvignon
Objętość750ml
Zawartość alkoholu13%
Temperatura podawania16-18 °C

Jagodics Pince

Nasz ojciec w 1997 roku obsadził 2 hektary winorośli, w jednej z najpiękniejszych części miasta – siedlisku Borsmonostori, z którego rozciąga się przepiękny widok na całe, historyczne miasto oraz wschodnie zbocza Alp. Obszar ten posiada wszelkie predyspozycje do produkcji win jakościowych.
Dlatego też staramy się wykorzystać możliwości dane nam przez terroir, by z ręcznie zebranych gron w naszej piwnicy stworzyć wyjątkowe wina. Obszar ten jest obsadzony winoroślami odmian: blauburger, kékfrankos, chardonnay oraz cabernet sauvignon. W 2008 roku obsadziliśmy kolejne 2 hektary, na które trafiły te same odmiany, oraz jedna nowość – sauvignon blanc. Naszym niezmiennym celem jest produkcja i sprzedaż wysokiej jakości win. Nasza butikowa winiarnia mieści się w tuż pod naszym rodzinnym domem, w samym sercu miasta Kőszeg, przynależącego do regionu winiarskiego Sopron.

Opinie

Napisz opinię

Jagodics - Koszegi Cuvee 2017

Jagodics - Koszegi Cuvee 2017

  • Objętość: 750ml
  • Smak: Wytrawne 
  • Kolor: Czerwone
  • Kraj pochodzenia: Węgry 
  • Zawartość alkoholu: 13%
  • Temperatura podawania: 16-18°C
  • Produkowane ze szczepu: blauburger (60%), kékfrankos (25%), cabernet sauvignon (15%)
  • Region: Sopron

Produkty powiązane

30 innych produktów w tej samej kategorii: