Bukolyi Marcell Kisfiam egri bikaver 2018 Zobacz większe

Bukolyi Marcell - Kisfiam Egri Bikaver 2018 BIO

15573

Nowy produkt

Złożony z Kékfrankos, Syrah i Pinot Noir, jest to jedyna organiczna bycza krew w regionie winiarskim Eger. Po zbiorach ręcznych, fermentacja w otwartej małej kadzi, a następnie dojrzewanie w beczkach z dębu węgierskiego przez 12 miesięcy. Pełne i skoncentrowane, oprócz ekscytującej pikantności z beczki, można poczuć mnóstwo czarnych jagód, zarówno w aromacie, jak i smaku.

Wino organiczne.

Więcej szczegółów

58,99 zł brutto

payments-logos
Producent
Bukolyi Marcell - Organic / BIO
Bukolyi Marcell - Organic / BIO

Opis

KolorCzerwone
SmakWytrawne
Kraj pochodzeniaWęgry
RegionEger
SzczepKekfrankos
Objętość750ml
Zawartość alkoholu13,5%
Temperatura podawania16-18 °C

Bukolyi Marcell - Organic / BIO

"Jesteśmy prawdziwą rodzinną winiarnią. Moja żona Lilla, nasze dzieci Bernát i Bíborka.
Uprawą winorośli zajmujemy się od 15 lat. Mieliśmy stare marzenie o cudownej małej posiadłości u podnóża wzgórza Nagy-Eged. Spełniło się! Obecnie zbieramy winogrona wyłącznie z naszej własnej 14-hektarowej plantacji, która jest jedyną w 100% ekologiczną winnicą w regionie winiarskim Eger. Sami dbamy o nasze winnice i tworzymy nasze wina, włączając w to wszystkie fazy pracy umysłowej i fizycznej. Zostałem nagrodzony jako Młody Węgierski Winiarz Roku 2014 i od tego czasu z roku na rok jestem jednym z 50 najlepszych winiarzy w moim kraju."

Wzgórze Nagy-Eged jest charakterystycznym miejscem do produkcji wina, dobrze widocznym . Jest to największy terroir na Węgrzech. Ze względu na wyjątkową lokalizację, skład gleby i klimat jest najcenniejszym siedliskiem winiarskim w regionie. Można powiedzieć, że wzgórze Eged jest dla Egeru prawdziwym grand cru.

Opinie

Napisz opinię

Bukolyi Marcell - Kisfiam Egri Bikaver 2018 BIO

Bukolyi Marcell - Kisfiam Egri Bikaver 2018 BIO

  • Objętość: 750ml
  • Smak: Wytrawne 
  • Kolor: Czerwone
  • Kraj pochodzenia: Węgry 
  • Zawartość alkoholu: 13,5%
  • Temperatura podawania: 16-18°C
  • Produkowane ze szczepu: Kékfrankos, Syrah i Pinot Noir
  • Region: Eger

Produkty powiązane

30 innych produktów w tej samej kategorii: