Naturalne wino trzymane kilka miesięcy na osadzie, w beczkach z węgierskiego dębu z Zemplén. Czytelny element utlenienia w barwie i zapachu, wino jest nieco mętne. Widać naturalną technikę i brak filtracji. Skoncentrowane zapachy kwiatowe i miodowe, typowe dla odmiany harslevelu, wzbogaca mineralny akcent. Cytrusy na dalszym planie. Pewien ciężar słodyczy w zapachu zdecydowanie urozmaica dobra kwasowość i rys matowej wytrawności. Bardzo ciekawe, pasuje znakomicie do tarty warzywnej lub drobiu z grilla.
Wyprodukowane tylko 403 butelki.
Wino biodynamiczne.
Wino w ocenie specjalistów
"Słoneczny, nasycony owocem hárslevelű, z nutą późnoletnich ziół, ale i dojrzałych cytryn. Na podniebieniu wiedziony znakomitą kwasowością, pobrzmiewający w tle wulkanem, cytrusowy, soczysty i oleisty. Przy 11 proc. alkoholu ma iście potężną strukturę. Pyszny".
-Tomasz Prange-Barczynski, Winicjatywa.pl