Flagowe wino Pétera Vidy pod hiszpańską banderą, o nazwie „życie”. To pewnie przez iberyjski temperament, albo też gra znaczeń węgierskiego nazwiska. Może to również ukłon w stronę Xaviera Basa, utalentowanego hiszpańskiego projektanta tej etykiety. Zaś we wnętrzu butelki jest życiodajna moc merlota niemal w czystej postaci, z niewielką domieszką caberneta i kadarki. Łagodność, soczystość, głębia owocu podbita miękką taniną. La Vida powstaje tylko w najlepszych rocznikach, w wyniku starannej winifikacji: półroczna fermentacja jabłkowo-mlekowa w kadziach, później półtora roku w pięćsetlitrowych beczkach i jeszcze półroczny odpoczynek i integracja blendu w kadziach. Merlot jak marzenie, o tym, że Szekszárd to drugie Bordeaux.
Wino z rocznika 2016 nagrodzone w 2020 roku srebrnym medalem na brytyjskim konkursie winiarskim magazynu Decanter.