Nowy Hagymasi - Cabernet Sauvignon Zobacz większe

Hagymasi - Cabernet Sauvignon 2016

15111

Nowy produkt

Czerwone wytrawne wino z Węgier. Produkowane w Egerze przez Josefa Hagymasiego. Jego Cabernet Sauvignon jest bogaty, gładki i niezwykle elegancki. Ten wielowymiarowy Cabernet Sauvignon cechuje pełne ciało, miękkie taniny oraz pierwszorzędowe smaki owoców: jeżyny, ciemnej wiśni i czarnej porzeczki. Warstwy ciemnych owoców topią się tu ze smakami kakao i prażonego dębu. Wino prezentuje długie, gładkie i jedwabiste wykończenie.

Więcej szczegółów

59,99 zł brutto

Producent
Hagymasi Pinceszet
Hagymasi Pinceszet

Opis

Kolor Czerwone
Smak Wytrawne
Kraj pochodzenia Węgry
Region Eger
Szczep Cabernet Sauvignon
Objętość 750ml
Zawartość alkoholu 14%
Temperatura podawania 16-18 °C

Hagymasi Pinceszet

Hagymasi to rodzinna wytwórnia znajdująca się na północy Węgier, w Egerze. Założył ją i po dziś dzień kieruje Josef Hagymasi. Ten rodowity Egerczyk, chociaż nie pochodził z winiarskiej rodziny, już od czasów szkolnych nastawiony był na karierę związaną z winem. Gruntownie w tym temacie wykształcony, na przełomie wieków założył pierwszą, 5-hektarową winnicę. Dzisiaj przedsiębiorstwo rozrosło się do 27 hektarów, na których Josef gospodarzy wraz z żoną i czwórką dzieci. Większość winnic leży na powulkanicznym riolitowym tufie dzięki czemu wina Hagymasiego mają wyjątkowy mineralny charakter, a owocowość smaku zachowują nawet po dłuższym starzeniu.

Produkty powiązane

30 innych produktów w tej samej kategorii: