Nowy Hagymasi - Cabernet Sauvignon Zobacz większe

Hagymasi - Cabernet Sauvignon 2016

15111

Nowy produkt

Czerwone wytrawne wino z Węgier. Produkowane w Egerze przez Josefa Hagymasiego. Jego Cabernet Sauvignon jest bogaty, gładki i niezwykle elegancki. Ten wielowymiarowy Cabernet Sauvignon cechuje pełne ciało, miękkie taniny oraz pierwszorzędowe smaki owoców: jeżyny, ciemnej wiśni i czarnej porzeczki. Warstwy ciemnych owoców topią się tu ze smakami kakao i prażonego dębu. Wino prezentuje długie, gładkie i jedwabiste wykończenie.

Więcej szczegółów

54,99 zł brutto

Producent
Hagymasi Pinceszet
Hagymasi Pinceszet

Opis

KolorCzerwone
SmakWytrawne
Kraj pochodzeniaWęgry
RegionEger
SzczepCabernet Sauvignon
Objętość750ml
Zawartość alkoholu14%
Temperatura podawania16-18 °C

Hagymasi Pinceszet

Hagymasi to rodzinna wytwórnia znajdująca się na północy Węgier, w Egerze. Założył ją i po dziś dzień kieruje Josef Hagymasi. Ten rodowity Egerczyk, chociaż nie pochodził z winiarskiej rodziny, już od czasów szkolnych nastawiony był na karierę związaną z winem. Gruntownie w tym temacie wykształcony, na przełomie wieków założył pierwszą, 5-hektarową winnicę. Dzisiaj przedsiębiorstwo rozrosło się do 27 hektarów, na których Josef gospodarzy wraz z żoną i czwórką dzieci. Większość winnic leży na powulkanicznym riolitowym tufie dzięki czemu wina Hagymasiego mają wyjątkowy mineralny charakter, a owocowość smaku zachowują nawet po dłuższym starzeniu.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej opinii. Aby dodać własną opinię zaloguj się.

Napisz opinię

Hagymasi - Cabernet Sauvignon 2016

Hagymasi - Cabernet Sauvignon 2016

  • Objętość: 750ml
  • Smak: Wytrawne 
  • Kolor: Czerwone
  • Kraj pochodzenia: Węgry 
  • Zawartość alkoholu: 14%
  • Temperatura podawania: 16-18°C
  • Produkowane ze szczepu: Cabernet Sauvignon
  • Region: Eger

Produkty powiązane

30 innych produktów w tej samej kategorii: