Węgierskie białe wino wytrawne od topowego producenta z Tokaju. Trzy tokajskie wioski i osiem różnych winnic w jednym winie, z udziałem 65% furminta i 35% harslevelu. Zbiór owoców z 5- i 50-letnich krzewów winorośl. Moszcz tłoczony z całych wiązek, a następnie fermentowany w zbiornikach o kontrolowanej temperaturze. Świeże wino o ujmującym bukiecie: z kwiatem lipy, gruszką, brzoskwinią, woskiem pszczelim i kamienistymi nutami. W ustach ładnie się rozpływa, krągłość harslevelu jest w doskonałej równowadze z kanciastą strukturą furminta. Podstawowe wino z Gizelli a trzyma najwyższy poziom. Fermentowano je w zbiornikach stalowych, krótko starzono i żaden z jego składników nie był umieszczony w beczce, dzięki czemu wino jest świeże i pełne werwy.
Wino w ocenie specjalistów:
“Orzeźwiająca kwasowość, skórka cytrynowa, błąkające się kwiaty – gęba się śmieje na samą myśl. Cudne wino, pić z przyjaciółmi”.
Robert Mazurek, Rzeczpospolita Plus Minus