Rocznik 2017 podobnie do 2013 był bardzo łaskawy dla słodkich win z Tokaju.
Także dla tego Aszu, białego , słodkiego skarbu, od wieków tradycyjnie produkowanego w węgierskim Tarcal.
Bukiet drzewny z korzennymi nutami i owocami cytrusowymi. W smaku kandyzowane owoce, z tropikalnymi nutami. Także miód i słodkie mandarynki.
To Aszu charakteryzuje się bogatym smakiem. A po latach, także jako stare wino będzie cieszyło zmysły każdego odbiorcy.
Zalecana temperatura spożycia 11 ºC.
Zawartość cukru: 206,7 g/l
Kwasowość : 7,85 g/l
Pojemność: 0,5 l
Wino organiczne.
Wino z rocznika 2013 zostało nagrodzone złotym medalem brytyjskiego konkursu winiarskiego magazynu Decanter w 2018 roku. Tym samym kruszcem obdarzono je w 2019 roku na Mundus Vini oraz Berliner Wein Trophy.