Bardzo ciekawe wino białe słodkie z późnego zbioru. Cuvee ze szczepów: Furmint i Muscat.
Zbiory w listopadzie 2008 r. Wino poddane tradycyjnej fermentacji tokajskiej z kilkumiesięczną powolną fermentacją w niskich temperaturach, w częściowo nowych dębowych beczkach. Dojrzewanie w stałej temperaturze 12,8°C i 80% wilgotności. Zabutelkowane w kwietniu 2011
Wino ma dominujący smak owoców z wyraźnymi nutami gruszki, owoców tropikalnych i pigwy. Wyraźna kwasowość świetnie równoważy słodycz - dzięki czemu wino jest słodkie, ale równocześnie bardzo świeże.
Wysoka zawartość cukru i dobra kwasowość gwarantują również doskonałe dojrzewanie i dalszy rozwój.
Alkohol: 11,5 %
Cukier resztkowy: 96,3 g/l
Kwasowość: 5,8 g/l
Extrakt: 34,5 g/l
BRAK W MAGAZYNIE.