Zoltan Demeter pierwszy w Tokaju wpadł na pomysł, aby zrobić wino musujące metodą szampańską ze szczepu harszlevelu. I zrobił to w swoim stylu, z wielką klasą!
Zoltán Demeter to jeden z największych profesjonalnych autorytetów w regionie winiarskim Tokaj, obecnie jego wina musujące są najdroższymi węgierskimi szampanami na rynku.
Świeże, z żywą perlistością, wyjątkowe wino na specjalne okazje.
Wino posiada charakterystyczne cechy harslevelu wsparte subtelną kwasowaścią będącą efektem wtórnej fermentacji w butelce.
Ponieważ Demeter Zoltan ma awersję do korka jako zatyczki, musiał wymyślić coś do swojego wina musującego. Znalazł to w futurystycznym plastikowym zamknięciu, które pociągasz za sznurek, a następnie pozwalasz, aby ciśnienie uchodziło za naciśnięciem przycisku. Warto sprawdzić wszystkie