Poważne harslevelu o pełnym ciele, łączące w sobie wytworność harslevelu i złożoność furminta. Fermentacja spontaniczna w beczce z austriackiego dębu (Stockinger), 230 litrów. Dojrzewanie 8 miesięcy na osadzie w beczce. Butelkowany w sierpniu 2019, 560 butelek.
Powstałe wino jest głębokie i złożone, z niewielką kwasowością, kwiatowymi i słodkimi aromatami klementynki oraz podniebieniem pełnym brzoskwini, miodu, skórki pomarańczy, przyprawy imbirowej i cytrusów.
Podawaj lekko schłodzone.
Świetnie komponuje się z: zupą marchewkowo-imbirową, grillowanym pstrągiem, gulaszem z kurczaka i papryki, donburi z łososiem, kuchnią wietnamską czy plackiem rybnym.
Pasuje do serów: olivet cendré, dojrzały brie, dojrzały ser kozi lub szwajcarski emmentaler.