Wino musujące Adoria wyprodukowane zostało metodą tradycyjną - leżakowało w butelkach 9 miesięcy, przechodząc drugą fermentację.
Trunek wzbogacił się o naturalny dwutlenek węgla, dając jednocześnie niezwykle drobne i delikatne pęcherzyki gazu, łagodnie uderzające w podniebienie, subtelnie pobudzające kubki smakowe. Doskonałe do uczczenia najważniejszych wydarzeń, ale również wzbogacające dzień powszedni w niezwykłe doznania.
Według prestiżowego magazynu Decanter, wino musujące Adoria było ocenione jako jedno z najlepszych, wśród wszystkich degustowanych win. Jakość wina musującego Extra Dry została oceniona tak samo lub lepiej w porównaniu z jakością ponad 90 prawdziwych szampanów wyprodukowanych w Champange we Francji. Jeżeli chcesz podarować komuś coś specjalnego, to polecamy właśnie wino musujące Adoria.
Zwycięzca Konkursu Winiarskiego "Polskie Korki 2021" w kategorii: wina musujące (metoda tradycyjna).