Wermut jest winem wzmocnionym, aromatyzowanym składnikami roślinnymi. Wermut Dragma biały półwytrawny powstał na bazie wina Isten-hegy Furmint 2017 z regionu Tokaj. Warto tutaj zaznaczyć, że 2017 rok jest uważany za jeden z najlepszych w historii tego regionu. Wermut został dosłodzony koncentratem winogronowym (poziom słodyczy Brix 65) oraz wzmocniony Pomorskim spirytusem rektyfikowanym luksusowym 96,5%
W skład receptury białej Dragmy wchodzą: bylica pontyjska – piołun, tysiącznik, skórka pomarańczowa gorzka, tatarak, biała gorczyca, imbir, cynamon, goździki, kolendra, anyż gwiazdkowaty, kosaciec, skórka mandarynki, skórka cytrynowa.
Jak najlepiej pić DRAGMĘ?
W kieliszku do wina (taki sposób pozwala cieszyć się smakiem i aromatem w pełni).
Na kostkach lodu
Ze szczyptą świeżo mielonego pieprzu – pikantność pieprzu podkreśla i uwypukla smak, a jednocześnie doskonale współgra z sokami żołądkowymi wpływając na trawienie i apetyt
Z plasterkiem pomarańczy – jeśli chcemy podbić słodycz wermutu
Z plasterkiem cytryny – jeżeli zależy nam na większej świeżości i kwasowości
Z plasterkiem grapefruita – jeżeli chcemy nieco więcej gorzkiego posmaku