Wermut jest winem wzmocnionym, aromatyzowanym składnikami roślinnymi. Wermut Dragma czerwony słodki powstał na bazie wina Cabernet Franc 2018 z regionu Villány. Dosładzany koncentratem winogronowym (poziom słodyczy Brix 65), wzmacniany Pomorskim spirytusem rektyfikowanym luksusowym 96,5%. Na aromat tego wermutu składają się między innymi: piołun, drapacz, tatarak, oregano kreteńskie, goźdźiki, cynamon.
Jak najlepiej pić DRAGMĘ?
W kieliszku do wina (taki sposób pozwala cieszyć się smakiem i aromatem w pełni).
Na kostkach lodu
Ze szczyptą świeżo mielonego pieprzu – pikantność pieprzu podkreśla i uwypukla smak, a jednocześnie doskonale współgra z sokami żołądkowymi wpływając na trawienie i apetyt
Z plasterkiem pomarańczy – jeśli chcemy podbić słodycz wermutu
Z plasterkiem cytryny – jeżeli zależy nam na większej świeżości i kwasowości
Z plasterkiem grapefruita – jeżeli chcemy nieco więcej gorzkiego posmaku