Bardzo ciekawy Pinot Noir z ciepłego roku 2019. W porównaniu z poprzednimi rocznikami znacznie więcej pełnego, świeżego owocu w aromacie i więcej ciała w ustach, a mniej charakterystycznych aromatów drożdźowych.
Zapach wina z jednej strony pełen czerwonej porzeczki, malin, czereśni i śliwek z drugiej nieco grafitowo-ziołowo-ziemisty. W tle nuta piżmo, nieco mokrych liści, drewno i umami z rosołu.
W ustach przyjemne, wesołe czerwone owoce z ciekawym przyprawowo-korzennym finiszem. Pełne i smakowite.
Srebrna Góra Pinot Noir to wino bardzo uniwersalne w kuchni. Będą do niego pasowały pasztety, wędliny, delikatne przystawki, dania z makaronu i risotta. A także dania z ptaków: bażant, przepiórka, gołębie, coq au vin, delikatna gęś lub podroby (wątróbka, nerki, grasica). Spróbuj również z delikatną jagnięciną - może być w ziołach i marynatach. Połączenie tego wina z ciemnymi rybami też wypadnie smakowicie: miecznik i tuńczyk łącz śmiało z Pinot Noir.
BRAK W MAGAZYNIE