Nowozelandzkie wino białe wytrawne ze szczepu sauvignon blanc. Bezpośrednio po zbiorach przeprowadzono 3-godzinną macerację na skórkach, następnie wino fermentowało na zimno w stali nierdzewnej.
Dostajemy bogate, soczyste i aromatyczne wino ukazujące charakter odmiany. Pachnie owocami tropikalnymi i guawą. Odnajdziemy również nuty jaśminu, ananasa, mango, trawy cytrynowej i czarnego bzu. W ustach eksplodują owoce tropikalne, którym towarzyszy cytrusowa świeżość. Wino polecane do owoców morza, kurczaka z grillowanymi warzywami, dań wegetariańskich, świeżych sałatek. Doskonałe również jako aperitif.
Świetne do picia teraz, ale będzie dobre również przez kolejne 2 - 3 lata
Sugar Loaf Sauvignon Blanc 2021 posiada certyfikat AMW Appelation Marlborough gwarantujący, że winogrona do tego wina w 100% pochodzą z apelacji Marlborough - regionu, z którego pochodzą najlepsze wina ze szczepu sauvignon blanc.