Vi-No Ze-Ro Cabernet Sauvignon jest produkowany w procesie dealkoholizacji. Proces ten pozwala na wyeliminowanie alkoholu w niskiej temperaturze w celu utrzymania bukietu i delikatnych aromatów przy jednoczesnym zachowaniu typowego charakteru winogron tej odmiany. Następnie miesza się go z sokiem z niesfermentowanego cabernet sauvignon.
Usuwanie alkoholu odbywa się za pomocą kolumny z wirującym stożkiem (SCC), którą można porównać z dużą wirówką, w której alkohol „odparowuje” i jest oddzielany od smaków i aromatów. Podczas tego delikatnego procesu najlepiej zachowują się aromaty i smaki. Efektem końcowym jest wysokiej jakości aromatyczne i gustowne wino bezalkoholowe.
Vi-No-Ze-Ro Cabernet Sauvignon ma rubinowy kolor. Aromaty jagód, owoców leśnych i dojrzałych jeżyn. Mocno owocowe, skoncentrowane, pełne ciała o przyzwoitej długości.
Wino jest dość treściwe, więc można je podawać z obfitymi daniami mięsnymi, ale także z twardymi serami. Doskonałe też do risotto, makaronów na bazie pomidorów, grillowanego łososia i pieczonego kurczaka z ziołami. To świetna alternatywa na przyjęcia i specjalne okazje.
Temperatura serwowania 8-10°C
Wino może zawierać do 0,5% alkoholu
Poziom cukru: 4,4g/l