To wytrawne czerwone wino ma bardzo intensywny, prawie czarny kolor. Kwiatowy nos przypominający fiołek wraz z delikatnymi białym pieprzem, czarną oliwką, nutami ziemnymi i tytoniem. Bogate i pełne na podniebieniu, o dobrym ciele i gładkich taninach. Produkowane ze szczepu: grenache, syrah. Na finiszu wyczuwalny smak dżemu z ciemnych owoców i nuty wypieków.
Owoc trzech terroir prezentujących różnorodność Langwedocji: 65% ze wschodnich Corbières (nadmorskie winnice dają winogrona nadające mu świeżości i elegancji), 20% z Fitou (terroir położony bardziej na południu, tamtejsze grona oferują bogactwo aromatów) i 15% z Corbières Boutenac Cru (nadają winu głębi). Maceracja trwa 15 dni, zaś starzenie odbywa się w 40% w beczkach (20% z nich jest wykonanych z nowego dębu) i 60% w zbiornikach ze stali nierdzewnej.
Doskonały dodatek do makaronów oraz dań z cielęciny i wołowiny.