Bogaty Pinot Noir z Burgundii. 75% cuvée jest wytwarzane z winogron pinot noir, które pochodzą z Côte de Beaune (Volnay 22%, Pommard 30%, Pernand-Vergelesses 9% i Chorey-les-Beaune 16%), podczas gdy pozostałe 25% pochodzi z Côte de Nuits (Volnay 22%, Pommard 30%, Pernand-Vergelesses 9% i Choreyles-Beaune 16%). Wszystkie działki korzystają z ekspozycji południowo-wschodniej i znajdują się u podstawy góry, gdzie gleba składa się z gliny aluwium, mułu i żwiru. Takie warunki pozwalają winu wyrazić swoje bogactwo i moc wraz z jego elegancją i owocowymi nutami.
Winogrona zostały zebrane ręcznie i poddane dokładnemu sortowaniu. Krótki okres zimnej maceracji pozwolił wydobyć owocowy charakter i piękny kolor wina. Wino to leżakowało wyłącznie w dębowych beczkach przez dziewięć miesięcy (15% w nowych beczkach). Każda część cuvée jest oddzielnie winifikowana i starzona. Finalne mieszanie odbywa się tuż przed butelkowaniem.
Wino ma głęboki rubinowy kolor i wspaniały, subtelny nos pachnący wiśnią, słodzoną czarną porzeczką i sałatką ze świeżych truskawek. Na podniebieniu imponująca faktura, elegancja i głębia. Taniny są przyjemnie odważne i orzeźwiające, z nutą dzikich owoców, co nadaje temu winu prawdziwy charakter. Na finiszu wyczuwalna nuta świeżej mięty.