Nowy Muratie Ansela Van De Caab 2017 Zobacz większe

Muratie Ansela Van De Caab 2017

15106

Nowy produkt

Muratie Ansela van de Caab, to kupaż szczepów: Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 29%, Cabernet Franc 21%

Ansela jest wykwintnym czerwonym winem, dojrzewającym w dębowych beczkach nawet dwadzieścia dwa miesiące. Posiada potencjał starzenia i jest winem uznanym wśród koneserów. Na podniebieniu oferuje miękkie delikatne taniny z okrągłością i strukturą, która jest intrygująca i bardzo przyjemna. Złożoność zapachu przypomina zapach pudełka cygar i intensywne aromaty dojrzałych jagód. Doskonale współgra z lekkimi daniami z drobiu, daniami mięsnymi, ale również wszelkimi rodzajami makaronów. Fenomenalnie pasuje również do przystawek z różnych gatunków sera.  

Ansela van de Caab, to wino nazwane na cześć gwinejskiej niewolnicy. Jej miłość do niemieckiego żołnierza Laurensa Camphera, zaowocowała powstaniem winnicy Muratie. Laurens Campher, żołnierz pochodzący z Niemiec od pierwszego wejrzenia zakochał się w Anseli. Oczywiście musieli zachować w tajemnicy nielegalny romans i nawet nie mogli sobie pozwolić na marzenie o zalegalizowaniu związku. Laurens zawsze marzył o zostaniu rolnikiem. W 1685 r. Gubernator prowincji Wilhelm Adriaan van der Stel nadał mu prawa do ziemi. W 1699 roku Ansela została wyzwolona i razem z Laurensem oraz trójką ich dzieci zamieszkali razem na farmie. Ansela odegrała kluczową rolę w budowie gospodarstwa - tak powstała winnica Muratie. Dzisiaj Ansela van de Caab - wielokrotnie nagradzane wino Muratie - oddaje hołd jedej z najbardziej niezwykłych opowieści oraz osób - w dziejach wina Republiki Południowej Afryki.

Więcej szczegółów

126,99 zł brutto

payments-logos

Opis

KolorCzerwone
SmakWytrawne
SzczepCabernet Franc
Objętość750ml
Zawartość alkoholu14%
Temperatura podawania16-18 °C

Opinie

Napisz opinię

Muratie Ansela Van De Caab 2017

Muratie Ansela Van De Caab 2017

  • Objętość: 750ml
  • Smak: Wytrawne
  • Kolor: Czerwone
  • Kraj pochodzenia: RPA
  • Zawartość alkoholu: 14%
  • Temperatura podawania: 16-18°C
  • Produkowane ze szczepów: Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 29%, Cabernet Franc 21%
  • Region: Stellenbosch

30 innych produktów w tej samej kategorii: