Muratie Ansela van de Caab, to kupaż szczepów: Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 29%, Cabernet Franc 21%
Ansela jest wykwintnym czerwonym winem, dojrzewającym w dębowych beczkach nawet dwadzieścia dwa miesiące. Posiada potencjał starzenia i jest winem uznanym wśród koneserów. Na podniebieniu oferuje miękkie delikatne taniny z okrągłością i strukturą, która jest intrygująca i bardzo przyjemna. Złożoność zapachu przypomina zapach pudełka cygar i intensywne aromaty dojrzałych jagód. Doskonale współgra z lekkimi daniami z drobiu, daniami mięsnymi, ale również wszelkimi rodzajami makaronów. Fenomenalnie pasuje również do przystawek z różnych gatunków sera.
Ansela van de Caab, to wino nazwane na cześć gwinejskiej niewolnicy. Jej miłość do niemieckiego żołnierza Laurensa Camphera, zaowocowała powstaniem winnicy Muratie. Laurens Campher, żołnierz pochodzący z Niemiec od pierwszego wejrzenia zakochał się w Anseli. Oczywiście musieli zachować w tajemnicy nielegalny romans i nawet nie mogli sobie pozwolić na marzenie o zalegalizowaniu związku. Laurens zawsze marzył o zostaniu rolnikiem. W 1685 r. Gubernator prowincji Wilhelm Adriaan van der Stel nadał mu prawa do ziemi. W 1699 roku Ansela została wyzwolona i razem z Laurensem oraz trójką ich dzieci zamieszkali razem na farmie. Ansela odegrała kluczową rolę w budowie gospodarstwa - tak powstała winnica Muratie. Dzisiaj Ansela van de Caab - wielokrotnie nagradzane wino Muratie - oddaje hołd jedej z najbardziej niezwykłych opowieści oraz osób - w dziejach wina Republiki Południowej Afryki.