Wino czerwone wytrawne, wyprodukowane ze szczepów: 75% zweigelt, 15% blaufränkisch, 10% cabernet. Taki kupaż, to gwarancja bogactwa aromatów i smaków! Winorośl uprawiana w sercu obszaru Burgenland. Średni wiek winorośli od 15 do 30 lat. Wino biodynamiczne.
W aromatach wyraźnie słodka wiśnia i porzeczka, oraz owoce jagodowe z nutą malin. W ustach czereśnia, orzech, ciemna czekolada. Wino pełne z długim finiszem. Polecane do dań na bazie grzybów, do sosów śmietanowych, makaronów.
Wino dojrzewa w beczce 18 miesięcy. Potem kolejny rok w butelce, zanim trafi do sprzedaży.
Potencjał starzenia wina: 15 - 20 lat.
1,0 g/L cukru resztkowego, 4,9% kwasu
Wino jest dostępne także w specjalnych rozmiarach:
Magnum 2015 1,5l
Doublemagnum 2015 3l (+ drewniana skrzynka)
Imperial 2010/11 6l (+ drewniana skrzynka)
Blathazar 2011 12l (+drewniana skrzynka)
Melchior 2011 18l (+ drewniana skrzynia)